Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Nu s-a intamplat miracolul! Gaz Metan Medias - Austria Viena: 1-0

Gaz Metan Mediaș a ratat calificarea în grupele Europa League, scorul de 1-0 fiindu-le insuficient medieșenilor pentru a trece de Austria Viena, care a tranșat soarta play-off-ului încă din tur, scor 3-1.

Gaz Metan Mediaș pornea returul contra celor de la Austria Viena în căutarea unei minuni, precum cea din meciul cu Mainz 05, sperând la o calificare în grupele Ligii Europa. Cristi Pustai nu putea conta pe Pîrvulescu, Akaki, Dudiță și Munteanu, toți accidentați. De cealaltă parte, austriecii veneau în România în efectiv complet. Meciul s-a disputat la Cluj, pe arena „Constantin Rădulescu”, deoarece stadionul din Mediaș nu corespunde cerințelor UEFA. În tur, Austria Viena a învins cu 3-1.

Singura modificare a lui Karl Daxbacher, antrenorul Austriei Viena, față de meciul din tur a fost introducerea lui A.Grunwald în locul lui Liendl, același lucru întâmplându-se și la derbiul orașului Viena, când Austria Viena a învins în deplasare pe Rapid Viena, cu scorul de 3-0. La medieșeni, Vukadinovic și Florin Bratu au fost introduși încă din primul minut.

Prima Repriză

Începe meciul, iar medieșenii au în spate un stadion plin. Gazul a început mai bine, exersând pase în jumătatea adversă, dar austriecii se blocau bine. În minutul șapte, oaspeții beneficiază de primul corner, dar defensive gaziștilor se apără bine și elimină pericolul. După câteva moment slabe din partea ambelor echipe, medieșenii au parte de cea mai mare ocazie a începutului de partidă,în minutul 13, prin Petre, care a trimis milimetric peste poartă, din careu. Două minute mai târziu, tot Petre finalizează cu șut o acțiune personală, dar portarul advers se afla la post. Austriecii răspundeau în minutul 16, când Ortlechner a fost foarte aproape de a trimite mingea în poarta lui Pleșca, dintr-o centrare a lui Grunwald. Meciul era echilibrat, cu un Gaz Metan care, pe alocuri, dădea ritmul partidei. În minutul 27, medieșenii pornesc spre poarta austriecilor, printr-un contraatac, dar mingea lui Trtovac nu ajunge la Bawab. Un minut mai târziu, medieșenii nu profit de momentul de bâlbâială din careul oaspeților, iar mingea este respinsă în disperare, în afara terenului. În minutul 31, arbitrul întâlnirii a făcut semn că jocul poate să continue după ce medieșenii au cerut lovitură de pedeapsă la un presupus henț în careu. În minutul 32, Todea vedea primul cartonaș galben al partidei, după o intrare dură de la mijlocul terenului. Pleșca a fost nevoit să iasă la peste 30 de metri de propria poartă, la o minge trimisă slab, spre el, de Markovic. Norocul le-a surâs medieșenilor, deoarece portarul salvator a ajuns primul la balon, înaintea lui Barazite. În minutul 40, Hoban înscrie cu capul, după o neatenție a fundașilor Austriei Viena, dând speranțe suporterilor veniți la Cluj. Austriecii răspund prin cel mai bun jucător al lor, Barazite, care, în minutul 42, trage plasat spre poarta lui Pleșca. Părtarul Mediașului era bătut, dar mingea expediată de olandez se ducea milimetric pe lângă. Arbitrul indica un minut de prelungiri, când austriecii beneficiau de o lovitură de colț. Execuția a fost respinsă de fundașii medieșeni, iar, în scurt timp, arbitrul a pus capăt primei părți a jocului. Era 1-0 pentru Gaz Metan, Gazul avea nevoie de încă un gol pentru a se califica în grupe și urma partea a doua a jocului. Pauză.

Repriza a doua

Pustai nu a efectuat nicio modificare la pauză, iar Karl Daxbacher l-a introdus pe Stankovic în locul vedetei Barazite.Ambele echipe își mențineau sistemul de joc. Gazul se păstra în jumătatea adversă, încercând să speculeze eventualele spații pe care austriecii le lăsau în defensivă, în tentative lor de a marca golul care să le asigure liniștea. În minutul 50, oaspeții au avut un contraatac supranumeric, dar fundașii medieșeni au rezolvat fără probleme situația, blocându-l pe Jun. Vienezii continuă pressing-ul, au o lovitură de colț, dar fundașii români sunt atenți. În minutul 55, tot la un contraatac, Grunwald trimite din flancul stâng, din alergare, spre poarta lui Pleșca. Portarul medieșean se culcă pe minge, dând siguranță colegilor, apoi repune mingea în joc și își pune coechipierii pe contraatac.

În minutul următor, gaziștii obțin un corner la o minge respinsă in extremis de apărarea vieneză. Mingea din corner ajunge la Vukadinovic care, aflat singur la 18 metri, trimite puternic spre poartă. Mingea se duce la un metrude bara din dreapta a porții adversarilor. Florin Bratu, accidentat la o fază nepericuloasă, iese de pe teren, în minutul 60, când îi ia locul în teren Lițu. În același minut, Gazul are o lovitură liberă din flancul drept al atacului, dar mingea este trimisă pe mijloc, unde se afla portarul Grunwald. În partea cealaltă a terenului, Pleșca avea să rețină mingea trimisă în forță de Linz. Era minutul 63, iar atât gazdele, cât și oaspeții jucau pe contre. Mediașul se păstra cu trei-patru oameni în jumătatea adversă, încercând să întrerupă seria de pase a austriecilor, care încet-încet puneau stăpânire pe joc. În minutul 69, Bawab trimite exact în brațele lui Grunwald o lovitură liberă executată în forță, de pe flancul drept al atacului medieșean. Apărarea austriecilor era organizată, dispusă la efort, care bloca toate tentativele băieților lui Pustai. În minutul 73, Lițu faultează în marginea din stânga a careului lui Pleșca, iar arbitrul fluieră lovitură liberă. Austriecii au preferat o pasă către Jun, dar acesta nu a mai ajuns la minge, balonu-l ieșind nestingherit din teren. Markovic se resimte, când meciul intrase în ultimul sfert de oră, iar locul lui în teren este luat de Miclea.

În minutul 76, Mediașul beneficiază de o lovitură liberă, pe care o execută Ciprian Petre, dar mingea este prinsă de portarul austriac care ieșise din poartă pentru a le lua fața atacanților lui Gaz Metan. Jun este avertizat cu cartonaș galben, după o tragere de tricou la Breeveld. Pustai nu renunță la calificare și îl introduce pe Dan Roman în locul lui Todea. Acesta s-a aflat în prim-planul următoarei faze interesante a meciului, când a trimis puțin peste poarta lui Grunwald. Bawab l-a copiat un minut mai târziu. Pustai fierbea pe margine, dar nici omologul său de pe banca Austriei Viena, Karl Daxbacher, nu era prea liniștit. Gazul mai avea nevoie de un gol pentru a ajunge în grupele Europa League. Mai erau cinci minute din meci, fără eventualele prelungiri. În minutul 86, austriecii mută prin Rogulj, care îl schimba pe Jun. Minutul 89. Medieșenii îi ridică pe fanii din stadion în picioare. Mediașul avea o lovitură de colț care, însă, a fost respinsă de austrieci și a ajuns la Pleșca, ieșit la din propria-i poartă. De la margine se arată trei minute de prelungiri, tocmai când Gazul ataca în valuri. Pleșca trimite o minge în adâncime, pentru a-și păstra coechipierii în atac. Respingerile adversarilor ajungeau până în zona lui Pleșca, vienezii fiind împinși în zona de careu a propriei porți. Gazul a trimis ultima minge a meciului către poarta lui Grunwald, dar aceasta a fost respinsă, iar arbitrul s-a văzut nevoit să fluiere finalul partidei. Trecuseră 20 de secunde peste cele trei minute de prelungiri. Din păcate, deși a învins cu 1-0, Gaz Metan Mediaș nu se califică în faza grupelor Europa League, deoarece Austria Viena a învins în tur, acasă, cu scorul de 3-1.

Per total, Gaz Metan a fost echipa mai bună, a prestart un fotbal de calitate, a impus ritmul jocului, împinsă de la spate și de numărul mare de suporteri care au făcut deplasarea la Cluj.

Echipele de start:

Gaz Metan Mediaș: Pleșca – Zaharia, Lazăr, Markovic, Vukadinovic, Todea, Breeveld, Hoban, Bawab, Petre, Bratu. Rezerve: Vîtcă, Trtovac, Bozeșan, Buzean, Lițu, Roman, Miclea. Antrenor: Cristian Pustai

Austria Viena: Grunwald – Klein, Margreitter, Ortlechner, Suttner, Hlinka, A. Grunwald, Barazite, Jun, Junuzovic, Linz. Rezerve: Lindner, Liendl, Rogulj, Stankovic, Borgon, Leovac, Tadic, Koch. Antrenor: Karl Daxbacher

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

mda

Acum 12 ani

Petrut ia-ti ochelari. Austira Viena a fost echipa mai buna, drept urmare s-a calificat si a stiut sa gestioneze rezultatul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus