Duminică,
12.10.2025
Innorat
Acum
14°C

Sushi de somon afumat

Ingrediente necesare pentru 4 porții:

- 175 gr orez cu bobul lung

- 2 linguri oțet

- 4 lingurițe zahăr cu granulație fină

-1/2 linguriță sare

- 2 foi de sushi nori (algă folosită pentru sushi)

- 60 gr somon afumat

- 1/2 castravete tăiat fâșii subțiri

Pentru garnitură:

- pastă de wasabi

- sos de soia

- ghimbir murat

Se spală orezul în apă rece, apoi se pune într-o oală împreună cu 300 ml apă. Când clocotește, se acoperă cu un capac, şi se lasă să fiarbă la foc mic circa 10 minute, apoi se stinge focul și se lasă orezul acoperit să mai fiarbă în aburi încă 10 minute.

Apoi într-o oală mică se încălzeşte oțetul, în care se pun zahărul și sărea. Când zahărul s-a dizolvat complet, se toarnă oţetul peste orezul fiert și se amestecă bine. După aceea se varsă orezul pe un platou şi se se mai amestecă puţin.

Se aşează o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (dacă nu aveți așa ceva, improvizați, folosind o bucată de material textil tare, puțin mai mare decât foaia de sushi nori) și se întinde pe ea jumătate din orezul răcit, apoi se aşează la marginea acestuia jumătate din somon și din fâșiile de castravete. Se rulează orezul și somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Se udă lama unui cuţit foarte ascuțit și se taie ruloul astfel format în bucăți de circa 2 cm.

Se repetă operația cu cealaltă foaie de sushi nori, orezul, castravetele și somonul afumat rămas. Se serveşte cu wasabi, sos de soia și ghimbir murat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 247

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus