Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Basescu e parasit de consilieri. Ultimul e Peter Eckstein Kovacs

Rând pe rând, consilierii preşedintelui Traian Băsescu demisionează, numai în acest mandat nu mai puţin de 14 dintre ei alegând o altă cale, unii dintre ei mergând în diplomaţie, fiind numiţi în funcţia de ministru sau retrăgându-se din viaţa publică. Ultimul pe lista de "foşti" consilieri la Preşedinţie este Peter Eckstein Kovacs. El este împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, în timp ce preşedintele Traian Băsescu s-a exprimat în ultima perioadă cu insistenţă asupra necesităţii începerii exploatării aurului.
Preşedintele Traian Băsescu şi-a început primul mandat de şef al statului cu şase consilieri prezidenţiali, respectiv Theodor Stolojan - pentru probleme economice şi sociale, preşedintele Fundaţiei pentru o Societate Deschisă Renate Weber - pentru probleme juridice, Adriana Săftoiu - pentru relaţii publice, Claudiu Săftoiu - pentru politică internă, Andrei Pleşu - pentru politică externă şi Vasile Blaga - pentru securitate naţională.
Primul consilier care a plecat de la Palatul Cotroceni a fost Vasile Blaga, care a renunţat la funcţie după doar opt zile, pentru a fi numit ministru al Administraţiei şi Internelor în Guvernul Tăriceanu.
În cel de-al doilea mandate prezidenţial, Traian Băsescu a rămas fără 14 dintre dintre consilierii prezidenţiali sau de stat. Printre aceştia, Cătălin Avramescu, care a preferat un post de ambassador în Finlanda celui de consilier prezidenţial, Ion Pascu, Şeful Compartimentului Protocol din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, numit în aprilie 2008, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Turcia, Cristian Preda, care a optat pentru calitatea de europarlamentar.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Marinaru

Acum 10 ani

Cand corabia se scufunda sobolanii sunt primii care trag sa se salveze O sa se inece toti cu kioru lefgat de catarg cu papagalul boc pe umarul sau
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus