Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Expozitie dedicata catinei albe

Expoziţia temporară „Cătina – Ginsengul românesc” este a doua expoziţie din cadrul proiectului „Plantele – panaceul sănătăţii”, care a debutat în aprilie 2010, la Muzeul de Istorie Naturală. Această expoziţie are ca scop informarea publicului larg privind principiile unui mod de viaţă sănătos, apropiat de natură, în care plantele reprezintă nu numai hrana ci şi remediu.

Tema expoziţiei este cătina albă, deoarece această plantă medicinală şi alimentară, întâlnită în flora spontană a României, s-a redescoperit a fi foarte valoroasă. Este una dintre plantele cu întrebuinţări multiple şi valorificabilă în întregime (fructe, frunze şi rădăcini). În expoziţie, vor fi etalate atât produsele naturiste obţinute din cătină dar şi remediile pentru care sunt recomandate în medicina umană şi animală.

Alături de produsele din cătină vor fi etalate, din patrimoniul Muzeului de Istoria Farmaciei, flacoane farmaceutice, presă de plante, percolator pentru obţinerea tincturii, mojar cu pistil. Produsele naturiste comercializate pe piaţă la acest moment şi produsele pe bază de cătină oferite spre degustare vor completa tematica acestei expunerii. Vernisajul va avea loc vineri, 2 septembrie, de la ora 13:00, la Muzeul de Istorie Naturală, Sala multimedia. Expoziţia rămâne deschisă până la 1 octombrie.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 187

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus