Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-6°C

Ariton, dupa pom sau in aer?

Președintele PSD, Victor Ponta, l-a caracterizat pe ministrul Economiei, ca fiind ”Ariton de după pom”, susținând că nimeni nu-l știe pe cel care ocupă portofoliul economiei din cabinetul lui Boc. Ion Ariton a sărit repede cu un răspuns la fel de ironic.”Înțeleg că domnul Ponta mă invidiază: e mai sigur după un pom, decât în pom și pomul în aer, acolo unde a ajuns domnia-sa. Pe de altă parte, consider absolut firească amnezia pe care o are în legătură cu persoana mea. Normal că nu vrea să își amintească faptul că în 2009 a venit la Sibiu de mână cu dl. Antonescu, în brațe la primarul-premier de o noapte și au luat cu aproximativ 50.000 de voturi mai puțin la alegeri”, a scris Ariton într-un comunicat de presă.
Nu mai departe însă de săptămâna trecută au apărut însă zvonuri de la București care spuneau că ministrul Economiei nu ar fi în pom, ci în… aer. În ședința de guvern i s-a spus că a venit nepregătit. Fiecare ministru trebuia să se prezinte la ședință cu o analiză pe viitorul buget, pe fiecare minister. Ariton nu s-a pregătit și i s-a reproșat că situația cu care a venit este jalnică. De aici s-a vehiculat imediat ideea că poate fi schimbat din funcție, mai ales că nu este prima dată când primește observații de la premier”, spun sursele în ceea ce se credea că nu este decât o poveste.
La câteva minute însă, în presa națională au apărut să apară știri, bazate pe aceste informații. ”Pe lista scurtă pentru preluarea șefiei Ministerului Economiei sunt Andreea Paul Vass, consilierul pe probleme economice al primului-ministru, dar și Marius Necula, senator PDL de Galați.  Schimbarea șefiei Ministerului Economiei va fi pusă în practică, cel mai probabil, după începerea sesiunii parlamentare, întrucât noul ministru trebuie să fie audiat în Parlament, la comisiile de specialitate. Președintele Traian Băsescu a declarat recent că o remaniere guvernamentală ar putea avea loc în luna septembrie sau octombrie”, scrie în săptămânalul Financiarul.
Au venit însă și mai repede dezmințirile. ”Știu de ce sunați, nu este adevărat”, a explicat repede situația consilierul ministrului, Florin Staicu. Și Andreea Paul Vass a negat informația. ”Niciodată nu am asistat la o astfel de discuția, în care să se vorbească despre schimbarea domnului ministru Ariton de la conducerea ministerului Economie. Cu atât mai mult cu cât eu sunt plecată din țară săptămâna asta. Cu atât e mai nostim. Dacă s-ar fi purtat o discuție în care să se ia în calcul înlocuire sa, cu siguranță aș fi știut. Dar vă spun sigur că nu s-a discutat așa ceva”, a spus Andreea Paul Vass pentru site-ul e-politic.
Cert este că în urma unei analize a Guvernului cu privire la absorbția fondurilor europene a scos la iveală Ministerele Economiei şi Mediului nu şi-au atins parametrii fixaţi în primele şase luni ale anului 2011. Dacă Emil Boc ar ţine cont de opinia lui Traian Băsescu, potrivit căreia miniştrii cu cele mai slabe rezultate să fie remaniaţi, Laszlo Borbely şi Ion Ariton ar trebui să-şi facă bagajele. Comitetul interministerial pentru monitorizarea absorbţiei fondurilor structurale a analizat, joi, înaintea şedinţei de Guvern, stadiul utilizării fondurilor europene, analiză în urma căreia a rezultat că Ministerele Economiei şi Mediului nu şi-au atins parametrii fixaţi pentru primele şase luni ale anului 2011, arată realitatea.net. În urma datelor prezentate, s-a ajuns la concluzia că Economia şi Mediul au fost singurele ministere care nu atins pragurile fixate pentru primul semestru. În consecinţă, miniştrii de resort vor trebui să vină cu un raport suplimentar în ceea ce priveşte cauzele acestei situaţii.

Mersul evenimentelor
Traian Băsescu că ar putea fi o remaniere în luna septembrie
În săptămâna dinaintea ședinței de guvern, Comitetul interministerial pentru monitorizarea absorbţiei fondurilor structurale susține că sunt probleme la  Ministerele Economiei şi Mediului
Informații ”pe surse” că Ariton va fi demis, după ședința de guvern de marți, 30 august
Articol în ”Financiarul”, miercuri, 31 august, care susține că Ariton va fi schimbat în septembrie
Andreea Paul Vass dezminte informația în e-politic, joi 1 septembrie

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

fara Pd-L

Acum 10 ani

Ariton este in aer, il schimba cu Andreea Paul Vass (prim-consiliera personala a lui Boc). Sa vina acasa ca si-a strans bani pt campanie! sau vrea sa mai stea sa faca smenuri cu actiunile Petrom si cu Rosia Montana, ARE DE FURAT SI DE ACOLO, NU GLUMA!!! :)))
Raspunde

Ionica,

Acum 10 ani

Ar fi bine daca cei ca Ariton s-ar retrage pentru a se duce la un centru de verificare si clasificare acolo unde avea locul pregatit inca de cand era distribuitor de benzina la PECO. Mai bine fara un ministru decat cu acest Ariton.
Raspunde

fritzl

Acum 10 ani

Hai ca ti-a tras-o Stephan Braune, Bebe!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus