Sâmbătă,
22.01.2022
Cer Senin
Acum
-7°C

Perioada de explorare a opt perimetre concesionate de Romgaz va fi prelungita cu cinci ani

Perioada de explorare a opt perimetre concesionate de producătorul de gaze Romgaz Mediaş va fi prelungită cu cinci ani, a declarat joi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Pătruţi.

"Documentele sunt în curs de semnare", a afirmat Pătruţi într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.
Romgaz are semnat cu ANRM un contract de concesiune a perimetrelor pe 30 de ani, durata uzuală a unor astfel de acorduri.
Romgaz este, pe lângă OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător de gaze din România. Compania a produs în primele şase luni 2,85 miliarde metri cubi de gaze, jumătate din cantitatea estimată pentru anul în curs, de 5,65 miliarde metri cubi.
Compania are în concesiune, începând din 1997, opt perimetre de explorare, dezvoltare şi exploatare şi operează 153 de zăcăminte comerciale amplasate în Transilvania, Moldova şi Muntenia.
Totodată, Romgaz deţine, din 2008, o participaţie de 25% în trei perimetre de explorare în Slovacia, precum şi o cotă de 30% în două perimetre de explorare în Polonia.
Cea mai mare parte a producţiei de gaze a Romgaz este obţinută în zăcămintele din Transilvania. Compania Romgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus