Să zicem că, în Sibiu, pentru mâncare chinezează mergi sau, dimpotrivă, te ferești de anumite locuri. Că pentru o ciorbă de burtă ai destinația stabilită din străbuni sau pentru finețuri cu prețuri pe măsură ai restaurante de care te apropii mai rar. Dar, dacă ești pe drum, către Sibiu și vrei doar să astâmperi hărțuiala din stomac ce faci? Păi, dacă ești undeva aproape de intersecția cu drumul ce urcă spre Bâlea, ai una din opțiuni restaurantul Castel 2000. Care mai e și motel, asta pentru cine poartă interes.
De ce poartă numele de Castel 2000 nu veți afla de la ospătărițe. În schimb vă puteți face de la început impresia unui loc care e ținut cât mai curat și decent, cu investiție minimă. Adică veți găsi prosoape de hârtie la baie, dar nu și becuri, boxe în restaurant, dar nu și muzică adecvată și alte astfel de detalii, paravane din lemn de brad, dar amplasate cel puțin ciudat.
Meniul îți e adus repede și ar fi fost dificil să fie altfel, având în vedere că eram singurii clienți. Simplu, ca la orice restaurant fără pretenții, dar clar românesc, cu păstrăvul în cap de listă. Până la peştele prăjit pe grătar, am trecut însă prin faţa unei ciorbe ţărăneşti cu pui. Căniţa în care a fost adus nu a produs surprize, în sensul că impresia de puţin a rămas până la ultima lingură. Gustul, însă, corect, cu adaosul plătit de smântână, şi ignorând carnea în care predominau oasele.
Păstrăvul pe grătar nu a întârziat nici el să apară. În locul celor doi păstrăvi de 200 de grame, pe nota de plată au apărut doi de trei sute de grame, dar când foamea e mare cine mai stă să cântărească şi să se târguie. Nimic de comentat, altfel, la peşte. Rumenit cât se poate de potrivit şi, în mod clar proaspăt, gustul păstrăvului te va face cu siguranţă să uiţi de cântar şi alte detalii. De fapt, uiţi şi de mămăliguţa comandată, dar degeaba, la fel cum nu mai stai să te uiţi că nici una din porţiile de cartofi natur cerute nu a mai apărut. Dar, în mod corect, până la urmă, n-au fost trecute nici pe nota de plată.
Preţurile sunt decente: cele 600 de grame de peşte au costat 24 de lei, iar ciorba de pui a adăugat pe nota de plată încă 8,3 lei, un pic cam mult având în vedere cantitatea. Ca detalii, pâinea e taxată la felie, iar o sticlă de cola e mai scumpă decât una de nectar.
Sfântul Bluf
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Sfântul Bluf
Vizualizari: 3682
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
@
Acum 8 ore
@Till
Acum 8 ore
Cartea ne face bine..
Acum 8 ore
Escu
Acum 8 ore
Cartea ne face bine..