Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Pedepse pentru criminalii Sibiului: de la 20 de ani la inchisoare pe viata

În ultimii ani, mai multe crime îngrozitoare au șocat întregul Sibiu: de la fetița violată și ucisă la Sadu, până la crima de pe Drumul Hoților, unde un tânăr care a oprit să reproșeze unor romi că circulă fără semnalizare la căruțe a fost omorât prin înjunghiere. Turnul Sfatului a făcut un inventar al pedepselor date de justiție în astfel de cazuri.

Cazul lui Remus Constantin din comuna Sadu, tânărul care a violat şi ucis cu cruzime - chiar în ziua în care împlinea 18 ani - pe vecina sa, Andreea Dumitru, de numai cinci ani şi jumătate, a şocat opinia publică. Pe 11 mai 2008, Remus şi-a ademenit victima în casa bunicilor săi, unde a violat-o, după care i-a aplicat mai multe lovituri în cap cu un ciocan. Odată cu lăsarea serii, Remus a pus într-un butoi corpul învelit în plapumă, l-a transportat cu căruciorul, aruncând trupul fetiței în râul Sadu. Cadavrul a fost descoperit într-o balastieră, la opt kilometri distanţă, la trei zile de la dispariţie. Timp în care criminalul a participat la operaţiunile de căutare ale micuţiei, manifestându-şi îngrijorarea pentru dispariţia acesteia.
După doi ani şi jumătate de cercetare judecătorească (incluzând apelul şi recursul) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa (definitivă şi irevocabilă) în cazul “monstrului din Sadu”: închisoare pe viaţă!
 
Crima de pe Drumul Hoților: 24 de ani, pedeapsa maximă

Bogdan avea 26 de ani şi era iubitul fiicei fostului director al Oficiului de Consultanţă Agricolă, Cornel Langa. Cei doi se întorceau pe Drumul Hoţilor de la Ocna Sibiului în seara de vineri, 12 iunie 2009, şi au fost la un pas de a se ciocni cu mașina de două căruţe nesemnalizate. Bogdan a oprit maşina şi a coborât să-i atenționeze pe cei din căruţe. Doi dintre romi au ripostat şi l-au atacat pe bărbat cu cuţitele. Trei lovituri i-au fost fatale: două în inimă şi una în plămân. Cei doi criminali şi-au abandonat soţiile şi căruţele şi au fugit pe câmp, fiind prinși după 12 ore. Lingurar Constantin şi Lingurar Traian și-au auzit sentința pe 9 aprilie 2010. Tribunalul Sibiu l-a condamnat pe Lingurar Traian la 24 de ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav. La aceasta se adaugă restul de închisoare neispăşită (1369 zile), anterior fiind eliberat condiţionat. Lingurar Constantin, sub aceleaşi capete de acuzare, a primit 18 ani.

A înjunghiat-o de 25 de ori

O altă crimă şocantă este cea a lui Daniel Fliter, care, în noaptea de 27 spre 28 mai 2010 şi-a ucis fosta iubită cu 25 de lovituri de cuţit. Cătălina Popescu se întorcea acasă, de la serviciu, când în scara blocului a fost aşteptată de fostul prieten care nu a putut accepta despărţirea. Daniel Fliter a lovit-o sălbatic pe casa scării a târât-o pe scări şi apoi a continuat să împlânte cuţitul în ea şi în faţa blocului.
Fliter a lăsat-o pe fosta iubită într-o baltă de sânge, după care a dispărut. A mers pe jos zeci de kilometri, fiind prins la trei zile după crima din Broscărie.
Pentru fapta comisă, instanţa l-a condamnat pe Daniel Fliter la 20 de ani de închisoare. Pe lângă cei 20 de ani, Fliter a fost obligat şi să-i plătească 80.000 de lei fiului Cătălinei, cu titlu de daune morale.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

cozma

Acum 11 ani

Dar de celelalte cazuri care au socat opinia publica de ce nu se mai vorbeste. Acum catva ani a fost un tanar care a fost omorat cu un topor in jurul sarbatorilor de iarna, iarasi interesant ar fi sa se discute de temutele clanuri sibiene, Clanul Tamplaru, Clanu Anaconda, Clanu Raceanu si asa mai departe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus