Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Incepe Festivalul International al Artei Lirice

Mâine începe a X-a ediție a „Festivalului Internaţional al Artei Lirice”, iar sibienii vor avea parte, timp de trei săptămâni, de spectacole de operă, operetă şi balet, operă pentru copii, operă în concert, recitaluri de lieduri şi gale de operă.

Anul acesta, în cadrul festivalului, va avea loc și primul concurs de canto internațional, concurs la care și-au anunțat participarea tineri din 17 țări.

"Acest festival al muzicii de operă este posibil deoarece Filarmonica de Stat Sibiu s-a implicat cu toate forțele în acest eveniment. Avem nume mari în cadrul festivalului printre care Opera Națională din Timișoara și ne bucurăm să spunem că o să aducem în fața publicului opere actuale și foarte apreciate la nivel mondial" a spus directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, Ioan Bojin.

Concertele se vor desfășura la Sala Thalia, Teatrul Gong și la Casa de Cultură a Studenților.

Din program fac parte "Barbierul din Sevilla"- Opera Magiară din Cluj, "Nabucco" - Opera Națională din Timișoara și "La cantatrici villane" interpretată de Studioul Experimental de Operă și Balet "Ludovic Spiess" București. Mâine festivalul se deschide cu concursul "Vox Artis", iar primul spectacol va avea loc în 4 octombrie.

Biletele s-au pus în vânzare la Sala Thalia, iar prețul unui spectacol de operă este de 20 lei, iar intrarea la celelalte manifestări costă 14 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus