Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Cinstitul cap al Sfantului Apostol Andrei, in procesiune la Sibiu

Cu prilejul proclamării canonizării Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, în după-amiaza zilei de 28 octombrie, Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei va fi dus în procesiune la Catedrala mitropolitană din Sibiu, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de 29 octombrie.

Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, va fi adus în dimineaţa zilei de 24 octombrie de la Patras (Grecia) de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Mitropolitul Hrisostom de Patras, cu prilejul sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, transmite Agerpres.
Potrivit Biroului de presă al Patriarhiei Române, Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei se vor afla pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de credincioşi până în ziua de vineri, 28 octombrie, la ora 12,00.
În continuare, 
Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei va fi dus, în seara zilei de 29 octombrie, în Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de 31 octombrie.
Delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei va reveni la Bucureşti în seara zilei de 31 octombrie iar a doua zi, 1 noiembrie, se va întoarce în Grecia, se mai precizează în comunicatul Biroului de presă al Patriarhiei Române. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Vasile

Acum 11 ani

De ce i se spune \"Cinstitul cap\". Din cate stiu eu un om are un singur cap... sau ma insel?!? Probabil reporterul ar fi trebuit sa explice de unde vine aceasta denumire ca sa nu dea tot felul de idei.
Raspunde

eurosimpatizant

Acum 11 ani

mama ce mai inventii si avalanse de quasi-sfinti, pseudo-ocrotitori, benefacatori, moaste cat cuprinde, doar-doar mai scot niste bani prapaditii de credinciosi, cap de mort, oase de elefant, ce conteaza, se pupa si se pun banii in pusculita, sa aiba popa de unde sa cumpere Maybach, sa mai aduca cu el alte moaste, s.a.m.d. ne intelegem bine cu grecii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus