Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

BERD finanteaza cu 33 milioane de lei reabilitarea strazilor si a retelei de apa din orasul Medias

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) finanţează cu 33 de milioane de lei (7,85 milioane de euro) reabilitarea străzilor şi a reţelei de apă din oraşul Mediaş, a anunţat joi instituţia financiară internaţională.

"Creditul în valoare de 33 milioane de lei va răspunde nevoilor urgente de infrastructură ale Mediaşului, al doilea cel mai mare oraş industrial din judeţul Sibiu, ce se face remarcat prin companii din domeniul industrial şi al resurselor naturale. Acordat în moneda locală, prin intermediul programului BERD de Management şi Reabilitare a Străzilor, împrumutul va ajuta municipalitatea Mediaşului să atenueze riscul de schimb valutar", se arată într-un comunicat al BERD, citat de Mediafax.
 
Împrumutul va finanţa investiţii într-un program mai amplu de reabilitare a străzilor, precum şi investiţii în reţeaua de apă şi apă uzată.
Ca parte a proiectului, vor fi modernizate 47 segmente de drum, cu o lungime totală de peste 12,5 km, în centrul oraşului, precum şi 5,7 km de şosea, parte a satului vecin Ighisul Nou. Complementar, vor fi reabilitate reţelele de apă, apă uzată şi de colectare a apelor pluviale, pe aceste segmente de drum.
 
"Acest proiect va aduce îmbunătăţiri considerabile calităţii vieţii locuitorilor oraşului Mediaş. Îmbunătăţirea calităţii drumurilor va reduce timpul de călătorie şi va facilita accesul la mediul de afaceri local şi la zonele turistice, în timp ce reţelele moderne de apă vor aduce beneficii importante populaţiei", a declarat, în comunicat, Jean-Patrick Marquet, directorul diviziei BERD pentru Infrastructură Municipală şi de Mediu.
 
Împrumutul BERD este susţinut printr-un grant de 265.000 euro pentru facilitarea unui audit tehnic, sprijin în achiziţii publice şi implementarea proiectului. Asistenţa tehnică este oferită de către bancă şi guvernul portughez.
În 2010, BERD a oferit împrumuturi similare municipiilor Sibiu şi Sfântu Gheorghe.
 
Programul BERD de Management şi Reabilitare a Străzilor prevede contracte bazate pe performanţă, care vor îmbunătăţi calitatea managementului şi întreţinerea străzilor.
 
De la începutul operaţiunilor sale în România, BERD a angajat finanţări de peste 5 miliarde euro în diferite sectoare ale economiei, şi a mobilizat investiţii totale de peste 8,4 miliarde euro.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus