Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

"Sambata cand vine Sambo" a aparut la Humanitas

Un nou volum pentru copii, „Sâmbăta când vine Sambo” de Paul Maar, a aparut la Editura Humanitas, în traducerea lui Alexandru Al. Sahighian.

În perioada 3–8 octombrie, Paul Maar, unul dintre cei mai importanti scriitori germani de literatură pentru copii, va fi oaspetele Centrelor Culturale Germane din Timisşoara, Sibiu şi Cluj în cadrul turneului literar organizat de Academia Germană de Literatură pentru Copii şi Tineret şi sprijinit de Fundatţia Robert Bosch, în colaborare cu Editura Humanitas, Oetinger şi Centrele Culturale Germane.

Paul Maar este unul dintre cei mai importanţi scriitori germani de literatură pentru copii. Printre succesele autorului se numara seria de cărţi cu poveşti despre Sams (care in romaneste poarta numele de Sambo), un personaj aventuros şi hazliu, "nici copil, nici animal, ce mai – o bâzdâganie-n toată legea!", care însă îţi poate îndeplini o sumedenie de dorinţe.

Printre numeroasele distincţii literare primite de Paul Maar se numără premiul "Fraţii Grimm" (1982), Marele Premiu al Academiei Germane de Literatura pentru Copii si Tineret (1987), Medalia "Hans Christian Andersen" (1997), Ordinul pentru Merit al RFG (1998) şi Premiul German de Carte (2003).

Întâlnirea cu publicul sibian va avea loc joi, 6 octombrie, de la ora 10:00, la Centrul Cultural German.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus