Luni,
20.09.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Boc: Nu am inceput procesul institutional pentru remaniere. UDMR: nu e nevoie

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, în judeţul Prahova, răspunzând unei întrebări, că Guvernul nu a făcut niciun demers instituţional privind o eventuală remaniere a Cabinetului, transmite corespondentul Mediafax. Întrebat dacă se pune problema unei remanieri guvernamentale, Emil Boc a afirmat că nu s-au făcut demersuri în acest sens. "Nu am început niciun demers instituţional între Guvern şi preşedinte pentru remaniere guvernamentală", a afirma Boc. Întrebat dacă este mulţumit de toţi membrii cabinetului pe care îl conduce, Boc a evitat să răspundă. "Cred că tocmai am răspuns la această întrebare", a spus prim-ministrul.
Liderii PDL şi şefii organizaţiilor judeţene ale partidului au stabilit, duminică seară, în întâlnirea de la Vila Lac, ca eventuala remaniere guvernamentală să fie decisă de premierul Emil Boc împreună cu preşedintele Traian Băsescu, au declarat pentru Mediafax surse participante la întâlnire.
Potrivit surselor citate, subiectul remanierii a fost abordat de către liderii PDL la punctul "diverse" al întâlnirii, după ce secretarul general al partidului, Ioan Oltean, a spus că ar fi bine ca democrat-liberalii să nu mai iasă public cu declaraţii pe tema remanierii. Unele surse dau ca posibilă remaniere și a ministrului Economiei, Ion Ariton.
Liderii UDMR nu cred ănsă că este nevoie acum de remaniere, pentru că aceasta s-a făcut treptat până acum. "Dacă ne gândim la ideea remanierii ca şi schimbare a unor miniştri, eu aş zice că în mers am avut o anumită remaniere. Dacă vă uitaţi la lista Guvernului, veţi vedea că diferă destul de mult faţă de lista iniţială, de la sfârşitul anului 2009. Deci, treptat-treptat a avut loc o astfel de remaniere şi, din acest punct de vedere, eu nu văd că în acest moment ar trebui să avem o astfel de schimbare. Din punctul nostru de vedere, nicicum. UDMR nu s-a gândit la o astfel de remaniere, dar fiecare partid are posibilitatea să decidă dacă vrea să-şi schimbe miniştrii. Bineînţeles că, în principiu, cei din coaliţie nu trebuie să fie de acord cu aceste schimbări, dar totuşi, la urma urmei, e dreptul partidului respectiv să facă o astfel de schimbare", a declarat vicepremierul Marko Bela la RFI. El a precizat, de asemenea, că niciun ministru al UDMR nu ar trebui schimbat.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus