Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Autostrada din Sibiu catre Orastie e in santier pe patru km | Foto. Video

Trei din cei 16,2 km ai tronsonului 4 din viitoarea autostradă Sibiu – Orăștie au fost deja decopertați, în momentul de față șantierul întinzându-se pe mai bine de patru km, până dincolo de Cristian. Șantierul a fost inaugurat oficial azi, de premierul Emil Boc și ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
La începutul acestei luni, constructorii au obținut autorizația de construcție pentru primii șase km din tronsonul 4 al autostrăzii amintite. ”Sperăm ca în cel mai scurt timp să obținem autorizația pentru întreg tronsonul și să putem mobiliza absolut toate echipamentele și utilajele”, spune Sorin Scarlat, directorul adjunct de proiect. Valoarea totală a lucrărilor este de 484 de milioane de lei, termenul de finalizare fiind aprilie 2013. Lucrările au fost atribuite asocierii formate din Astaldi, Euroconstruct Trading și Astlarom.

Primul tunel de autostradă, prin Dealul Săcelului

Pe o lungime de 340 de metri, prin Dealul Săcelului va fi realizat primul tunel pentru o autostradă în România. Tunelul va lega două viaducte, situate de o parte și de alta a dealului, cu o lungime totală de 925 de metr. ”Este cea mai dificilă porțiune. Sperăm să începem lucrul aici în cel mult o săptămână”, spune Sorin Scarlat. Pe cei 16,2 km ai autostrăzii vor fi amenajate, pe lângă tunel și cele două viaducte, două poduri, patru pasaje peste autostradă și două pasaje peste calea ferată.

Iarna nu oprește lucrările

”În niciun caz nu vom întrerupe lucrările pe timpul iernii. Termenele sunt foarte scurte, trebuie să ne ținem de promisiune. În aprilie 2013 trebuie să fie finalizată autostrada”, spune Sorin Scarlat, directorul adjunct de proiect. Constructorii speră ca în cursul acestui an să termine toate lucrările fundațiilor necesar de turnat pe întreg tronsonul.

Peste doi ani, mergem la Nădlac pe autostradă

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, promite că lucrările care să lege Sibiul de granița de vest a României vor fi gata peste doi ani. ”Din 2013, vom putea merge de la Sibiu la Nădlac numai pe autostradă”, promite Anca Boagiu. Potrivit ministrului Transporturilor, până la finele acestui an vor fi în lucru 434 de km de autostradă, pe teritoriul României.

”Vestea bună pentru cei care gândesc pozitiv, este că azi, România, are în execuție 434 de km de autostradă cu o proiecție de finalizare anul 2013. Mai mult decât atât, doar prin cele patru tronsoane care pornesc astăzi noi creăm circa 3.000 de locuri de muncă, iar din totalul valorii alocate, circa 178 de milioane de euro vor merge numai în materiale de construcții. Vor aduce bani în economia românească”, susține Anca Boagiu.

Ținta propusă: cheltuirea tuturor banilor europeni

Premierul Emil Boc a declarat că Guvernul pe care îl conduce și-a propus să folosească toți banii pe care UE îi alocă României pentru construcția de autostrăzi. ”În 2012, România să absoarbă cel puțin 20% din fondurile europene, sume efectiv cheltuite. Speranța noastră este ca până la sfârșitul ciclului financiar toți bănuții pentru autostrăzi să fie cheltuiți, chiar dacă am pornit cu un handicap în 2000, datorită faptului că nu era acreditat programul operațional sectorial”, a anunțat Emil Boc.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

mincinosu\'

Acum 10 ani

”Din 2013, vom putea merge de la Sibiu la Nădlac numai pe autostradă” AHAHAHAHAAA.....
Raspunde

ha ha

Acum 10 ani

sandilaior se inaugareaza finalul nu inceputul lucrarilor fantoma.............no lasa k pana ajungeti in ungaria ajunge autostrada a ungara la mahalua bucuresti .......... pic zdrentze retardate de mitici coclciti
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

Haideti sa vedem binele din acest proiect nu sa cautam s-au sa inventam lucruri negative , adevarul e ca ln ce priveste centura Sibiului au facut lntr-un an ce au facut alti ln sapte . Parca cu Emil Boc si Anca Boagiu e altceva ln sensul bun al cuvantului .
Raspunde

Ema

Acum 10 ani

Dupa 21 de ani, Piticul Atomic bate tot felul de tarusi.... 21 de ani domnule sibian antevorbitor, au disparul miliarde de euro in autostrazi invizibile, s-au inventat tot felul de taxe de drum (v. taxa Basescu), iar acum inaugureaza cate 5 km de autoatrada si isi fac reclama cu asta... Sa nu uitam toti mortii de pe drumurile lui Base si Boc, numarul lor e mai ceva ca intr-un razboi. Asa ca, sibianule, nu fii naiv !
Raspunde

liu

Acum 10 ani

lasa, e de apreciat ca face ceva bun cu banii mei dar in rest sa-i ia gaia pe toti ca nu se mai satura de furat
Raspunde

cici

Acum 10 ani

au zis ca fac centura sibiului si au facut-o speram ca acest proiect va avea aceeasi finalitate si nu se va impotmoli,iar eu am increderea ca asa va fi
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

bravo! imi place sa vad ca se lucreaza!
Raspunde

ioio

Acum 10 ani

Cineva mai sus are dreptate. Nu se inaugureaza inceputurile ci finalul lucrarii cand se da in folosinta! dar cum termenul este in 2013 si ei nu vor mai fi la guvernare trebuie sa inaugureze acumaca sa ii vada lumea si in acest fel sa isi faca un pic de publicitate pentru campania din 2012, cand spera ca vor conduce incontinuare Romania !
Raspunde

marian

Acum 10 ani

PD-LACI PROSTI. IAR V-O PLATIT ASTIA SA SCRIETI DESPRE EI????? CUM MA SA VII SA SPUI ASA CEVA?.... CU BANII AIA DE PE CENTURA SIBIULUI TREBIAU SA FIE DEPARTE SI CU AUTOSTRADA. NU AU FACUT NUMUC DECAT SA FUR. IA VEZI CA CAT MERG PE KM TRANSPORTATORII CARE SUNT IMPLICATI IN LUCRARI!!!.. SI CAT COSTA TONA DE BALAST. ASA CA VERIFICATI ASTEA SI VENITI APOI SA MAI DISCUTAM. PDL-LACI PROSTI!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus