Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
30°C

Baza didactica de 2,6 milioane de lei, nefunctionala din cauza blocarii posturilor

O bază didactică din staţiunea sibiană Păltiniş, pentru a cărei dotare statul a plătit 2,6 milioane de lei anul trecut, este nefuncţională din cauza blocării posturilor, fiind necesară angajarea a patru persoane pentru ca elevii să poată merge în tabără la munte şi să aibă toate facilităţile.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Constantin Gorun, o bază didactică din staţiunea Păltiniş care aparţine Clubului Sportiv Şcolar "Şoimii" Sibiu este nefuncţională din cauza blocării posturilor şi a imposibilităţii de a angaja personal.
"Avem o bază didactică la Păltiniş, de 2,6 milioane de lei, finanţată din bugetul statului, dar nu avem personal pentru asigurarea mâncării şi îngrijirii acestei baze. Ea nu poate fi funcţională. Este o clădire cu spaţii de cazare, cantină, bucătărie dotată cu aparatură nouă şi tot ce trebuie", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax Constantin Gorun.
Potrivit acestuia, baza sportivă ar putea primi, anual, sute de elevi, care ar avea toate facilităţile.
"Elevii vin în tabără sau în cadrul tematicii lor ca licee sportive. Vin cu profesorii, dar servesc masa la pensiuni sau alte restaurante, ceea ce este un disconfort. Nu întotdeauna ai încredere în ceea ce se serveşte, plus că altul este preţul la restaurant. Acum se foloseşte, din când în când, doar baza hotelieră pentru că există femeie de serviciu angajată de dinainte. Ea poate face curat după plecarea elevilor, dar nu se foloseşte toată baza", a declarat Gorun.
Şeful ISJ a susţinut că problema de la Păltiniş ar putea fi rezolvată prin deblocarea a patru posturi: un bucătar, un ajutor de bucătar, un îngrijitor şi un fochist.
Gorun a precizat că, în tot judeţul, ar fi nevoie de deblocarea a 50 de posturi unice pentru ca unităţile să funcţioneze cum trebuie.
"La noi nu s-a aplicat regula cu deblocarea posturilor unice. În învăţământ, trebuie să apară şapte posturi vacante pentru deblocarea unui post. Atunci, trebuie să le dăm, cu prioritate, acolo unde e necesar. De exemplu, sunt situaţii la grădiniţe cu program prelungit unde avem un singur bucătar. Eu trebuie să îl dau acolo pentru că altfel nu poate să funcţioneze", a afirmat şeful ISJ Sibiu.
Gorun a anunţat că i-a sesizat problema premierului Emil Boc, la ultima vizită a acestuia la Sibiu, şi i s-a recomandat să ia legătura cu Prefectura Sibiu, dar şi cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Finanţelor, în vederea rezolvării acestor probleme.
Potrivit lui Gorun, în judeţul Sibiu sunt blocate peste două sute de posturi din învăţământ.

Comentarii

1 comentarii

misu

Acum 9 ani

Domnul inspector , membru PDL, trebuie sa aplice politica de partid si sa nu mai comenteze: bani furati si aruncati pe fereastra .Pardon-aruncati unde trebuie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus