Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Derby pentru play-off

Partida cu Energia Rovinari, ce va avea loc în această seară, în Sala Transilvania din Sibiu, este una de importanță capitală pentru sibieni în vederea calificării în play-off-ul campionatului național de baschet masculin. În ciuda discrepanțelor din clasamentul la ora actuală, cinci echipe par capabile să se desprindă spre primele locuri ale play-off-ului la finalul sezonului regulat, Gaz Metan Mediaș, U Mobitelco, Asesoft Ploiești, BC Târgu Mureș și BC Timișoara, de altfel, echipele cu cele mai mari bugete. În acest moment, U Mobitelco și Asesoft Ploiești - campioana și vicecampioana - nu se află pe locurile de play-off. Clujenii ocupă locul 11 iar prahovenii penultimul loc din clasament. În cazul în care banii vor da tonul campionatului, rămân trei locuri de play-off pentru care se vor lupta șase, chiar șapte echipe. CSM Oradea, Energia Rovinari, CSU Sibiu, BCM U Pitești, CSM București, SCM Craiova și CS Otopeni. Tocmai din acest motiv, victoriile împotriva acestor echipe sunt de o importanță vitală pentru sibieni. Studenții lui Cătălin Vulc au pierdut primul meci jucat acasă, împotriva orădenilor, dar au reușit două victorii extrem de importante, în deplasare, împotriva a două contracandidate, Otopeni și Pitești. Rovinariul ar fi a patra dintre cele șapte echipe ce întâlnește Sibiul. În perioada de pregătire, cele două echipe s-au întâlnit de două ori. Sibienii au câștigat meciul disputat la Memorialul Tordai iar gorjenii și-au luat revanșa în turneul de la Timișoara. În sezonul precedent, sibienii au reușit să câștige ambele partide din campionat. În tur, au învins la Sibiu cu 83-59 iar în retur, au reușit o victorie care, practic, le-a asigurat calificarea în play-off, 74-72. Pe de altă parte, în sezonnul 2009-2010, Energia a câștigat ambele meciuri cu Sibiul, 84-80 la Rovinari și 59-56 la Sibiu, în condițiile în care echipa a jucat în play-out. Partida începe deseară la ora 18 și va fi arbitrată de trio-ul Marius Udrică, Mircea Șerban și Bogdan Podar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus