Cinci persoane sunt internate iar alte 14 persoane sunt ţinute la această oră sub observaţie după ce au consumat carne de porc infestată cu trichineloză.
Carnea provine de la un porc sacrificat pe 2 septembrie de o personă din Copşa Mică. Animalul a fot cumpărat de pe piaţa liberă şi nu i-a fost făcut în prealabil examinarea pentru diagnosticul trichinelozei. Din carne au consumat până acum 21 de persoane. Pe 24 octombrie,19 persoane care au consumat carne şi produse rezultate de la porcul în cauză, au manifestat simptome specifice înfestării cu Trichinella Spiralis, fiind internate în spital.
Potrivit informaţilor oferite de Direcţia Sanitar Veterinară, inspectorii veterinari au comfiscat întreaga cantitate de 50 kg. carne şi organe, care mai exista în stoc la proprietar şi a fost incinerată la laboratorul D.S.V.S.A. Sibiu.
“În judeţul nostru, în acest an, au mai fost diagnosticaţi cu Trichineloză, un mistreţ şi încă un porc domestic sacrificat în localitatea Hoghilag, carne care nu a fost pusă în consum uman, fiind incinerată imediat după stabilirea diagnosticului”, a declarat Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 400


Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Adi
Acum 6 ore
X
Acum 7 ore
Toto
Acum 7 ore
Un sibian
Acum 8 ore
Ina