Vineri,
19.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Cinci persoane din Copsa Mica infestate cu trichineloza au ajuns la Spital

Cinci persoane sunt internate iar alte 14 persoane sunt ţinute la această oră sub observaţie după ce au consumat carne de porc infestată cu trichineloză.

Carnea provine de la un porc sacrificat pe 2 septembrie de o personă din Copşa Mică. Animalul a fot cumpărat de pe piaţa liberă şi nu i-a fost făcut în prealabil examinarea pentru diagnosticul trichinelozei. Din carne au consumat până acum 21 de persoane. Pe 24 octombrie,19 persoane care au consumat carne şi produse rezultate de la porcul în cauză, au manifestat simptome specifice înfestării cu Trichinella Spiralis, fiind internate în spital.

Potrivit informaţilor oferite de Direcţia Sanitar Veterinară, inspectorii veterinari au comfiscat întreaga cantitate de 50 kg. carne şi organe, care mai exista în stoc la proprietar şi a fost incinerată la laboratorul D.S.V.S.A. Sibiu.

“În judeţul nostru, în acest an, au mai fost diagnosticaţi cu Trichineloză, un mistreţ şi încă un porc domestic sacrificat în localitatea Hoghilag, carne care nu a fost pusă în consum uman, fiind incinerată imediat după stabilirea diagnosticului”, a declarat Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus