Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
1°C

Primele rezulate ale recensamantului in judetul Sibiu:peste 370.000 de locuitori si 164.000 de locuinte

La o zi de la încheierea recensământului, rezultatele operaţionale arată că la nivelul judeţului Sibiu au fost recenzaţi 377.985 cetăţeni şi 164.348 locuinţe.

Liviu Boloş, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu, susţine că rezulatele nu sunt nici măcar provizorii, deoarece mai trebuie luaţi în considerare şi alţi cetăţeni, care nu au fost încă centralizaţi.

„Cifrele acestea sunt doar operaţionale, adică nu pot fi considerate complete, cel puţin nu până nu sunt adăugaţi şi locuitorii angajaţi la Ministerul Apărării Naţionale, la Ministerul de Interne, copiii străzii, boschetarii şi studenţii” a spus Liviu Boloş.

Diferenţe mari între rapoartele statistice de la începutul anului şi rezulatele recensământului

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu, de două ori pe ani, la 1 ianuarie şi al 1 iulie, se trimite un raport la INS cu datele statistice înregistrate la nivel de judeţ.

În urma recensământului, diferenţele sunt semnificative între cifrele raportae la 1 ianuarie 2011 şi cele raportate acum două zile.

„Am înregistrat un minus de 3.500 de locuinţe şi de 48.000 de locuitori la nivelul judeţului, iar cea mai mare diferenţă s-a inregistrat la nivelul Sibiului, unde sunt cu 19.000 de cetăţeni mai puţin decât la începutul anului” a mai spus directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu.

Şelimbăr, Roşia, Răşinari şi Sadu au depăşit oraşele ca populaţie

Cele mai surprinzătoare rezultate s-au înregistrat în Şelimbăr, Roşia, Răşinari şi Sadu, unde numărul locuitorilor, dar şi al locuinţelor sunt mai mari decât la nivelul oraşelor Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului şi Sălişte.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus