Sâmbătă,
18.09.2021
Innorat
Acum
15°C

Dumneavoastra decideti: cum sa arate Paltinisul?

Primarul Klaus Johannis a anunțat că viitoarea dezvoltare a ofertei turistice în zona Păltiniș-Cindrel tot de sibieni va depinde: proiectul adoptat de administrațiile județului, municipiului Sibiu și comunei Poplaca va fi scos la dezbatere publică. Iar în funcție de rezultatele dezbaterii publice vor fi decise principalele trasee de dezvoltare.
”Chiar vrem să demarăm o dezbatere publică care va începe cu o emisiune de televiziune, comunicate de presă, apoi ne întâlnim cu cei interesați. Noi vrem să se dezvolte Păltinișul, aceasta este o hotărâre politică. Cum să arate este, deocamdată, propunerea unor specialiști. Cum își vor dori sibienii rămâne deocamdată să vedem. Cum finanțăm este partea a treia, a patra”, a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis.
Prin faptul că etapele de parcurs până la stabilirea unor detalii cât de cât concrete sunt destul de numeroase, primarul Sibiului aproximează că lucrările de dezvoltare a primei stațiuni montane din România – înființată în 1894 - vor începe în aproximativ doi-trei ani. ”Nu cred că e momentul să ne grăbim când e vorba de dezvoltarea acestei zone”, apreciază primarul Sibiului, care, alături de primarul comunei Poplaca și președintele CJ Sibiu a semnat zilele trecute actele necesare înființării Asocierii ded ezvoltare intercomunitară Păltiniş-Cindrel.

Nu numărul participanților la dezbateri e important

Când Primăria Sibiu avea în plan ample investiții într-un parc de distracții în zona Pădurii Dumbrava, la dezbaterile publice ocazionate de acel proiect au participat câteva zeci de sibieni. Același număr a putut fi aproximat și la dezbaterile unui document și mai important, este vorba de noul PUG al Sibiului. Prin urmare, este de așteptat ca nici la dezbaterile publice legate de politicile publice de aplicat în cazul Păltinișului prezența să nu fie una ”covârșitoare”. ”Nu este nevoie de un număr mare de participanți. Pentru noi este important ca cei interesați să își poată spune punctul de vedere. Ni se pare important să fie dezbătut acest proiect”, a mai declarat Johannis.
Programul creionat până acum prevăd ca dezbaterile, urmate de întocmirea unui studiu de fezabilitate și a unui plan urbanistic zonal să se încheie abia către finalul anului viitor.

Citește și: 124 de milioane de euro, pentru un Păltiniş cu 51 de km de pârtie 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

alex

Acum 9 ani

cand sunt aceste dezbateri????
Raspunde

ioan

Acum 9 ani

Doamne ajuta. Sa traim sa o vedem si pe asta. Cu siguranta o astfel de investitie va lansa si mai mult Sibiul.
Raspunde

gheo

Acum 9 ani

Unde sa-l lanseze Sibiul, Ioane, ca la apa l-a bagat Johannis cu datoriile enorme acumulate de pomana sau pentru comisioanele lui primite de la bancile creditoare.
Raspunde

localNik

Acum 9 ani

ce s-o fi intamplat cu Klausi? Eram un mare critic al lui, dar in anul asta si-a reamintit ca e primar! Si prin oras, si pe langa, cred ca s-a prins ca bucurestiul nu e de el si mai bine face treaba la Sibiu!
Raspunde

Cipcirel

Acum 9 ani

Primaria sustine (prin diverse evenimente si activitati) Arena Platos. Ma indoiesc ca se va face un alt proiect care sa concureze cu Arena Platos... La fel cum ma indoiesc ca Primaria se va ocupa vreodata de ridicarile de masini si de organizarea Targului de Craciun din Piata Mare. De ce? Ambele aduc o multime de bani, dar nu primariei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus