Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Cursa Campionilor de la Dementor Rally Show Sibiu 2011 s-a incheiat. Vezi castigatorii!

Sibiul a fost, pentru două zile, locul unde și-au dat întâlnire cei mai buni piloți din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Concepută pentru a fi o adevărată „cursă a campionilor”, competiția Dementor Rally Show a pus față în față adevărați maeștri ai mașinilor sau motoarelor.

Gazda celei de-a șaptea ediții a competiției a fost circuitul de rally cross din Sibiu, singurul loc din România unde două mașini pot lua startul și se pot întrece simultan. Ca și în 2010, competiția din acest an s-a desfășurat pe parcursul a două zile, 11 și 12 noiembrie 2011, și a cuprins cinci mini-întreceri: cupa Dacia Logan, Clasa 9, Clasa 11+19, Clasa 3 și Clasa 5+6.

Sebastian Barbu, căștigătorul Cupei Logan

Barbu a terminat prima rundă a Cupei Dacia Logan pe locul secund, cu un timp realizat de 1 minut și 51,669 de secunde, în spatele lui Vali Porcisteanu, care a reișit, în manșa a doua, un timp mai bun – 1 minut și 51,623 de secunde. Runda a doua a fost câștigată la limită de Sebastian Barbu, cu un timp de 1 minut și 49, 805 secunde, față de 1 minut și 50,041 de secunde – timp scos de Istvan Soos. Confruntarea din semifinale cu Raul Badiu a fost câștigată mai ușor, cu un timp de 1 minut și 46,777 secunde, față de 1 minut și 47,556. În finala mare Barbu s-a impus în fața aceluiași Istvan Soos, cu un minut și 48,488 de secunde.

Radu David, campion la Clasa 9

Radu David a început bine competiția dedicată Clasei 9, reușind, în prima rundă, clasarea pe prima poziție, cu un timp realizat de 1 minut și 52,987 secunde. În runda a doua, David a ocupat poziția a treia, în spatele lui Marcus Andreoiu și Csongor Szabo, dar înaintea lui Călin Bucur. În semifinală, Radu David s-a impus cu timpul realizat de 2 minute, față de cel de 5 minute al competitorului său, Csongor Szabo. Cu un minut și 52,171 de secunde, David s-a impus, în finală, în fața lui Călin Bucur – unul dintre piloții Sibiu Rally Team. Mașina condusă de Radu David a fost un Renault Clio II.

Marco Tempestini, campion la Clasele 11+19

Conducând un Subaru Impreza, Tempestini a câștigat Cursa Campionilor dedicată mașinilor din clasele 11+19. În cele două runde, el a terminat pe prima poziție, după care, în semifinală, a învins-o pe Sidonia Tatoiu. Finala a rezervat iubitorilor de raliu o întâlnire a coloșilor Tempestini – Titi Aur, confruntare din care Marco Tempestini a ieșit învingător. Totul s-a decis în manșa secundă, când Tempestini a înregistrat un timp de 1 minut și 36,055 secunde, față de 1 minut și 36,467 secunde, timp scos de Titi Aur.

Sâmbătă, 12 noiembrie, au avut loc cursele dedicate Claselor 3 și 5+6.

Manu Mihalache, campionul Clasei 3 și Campionul Dementor Rally Show 2011

Brașoveanul de 41 de ani, Manu Mihalache, a câștigat cea de-a șaptea ediție a Cursei Campionilor – Dementor Rally Show 2011, după ce a învins în raliul dedicat Clasei 3, conducând un Mitsubishi Lancer. În prima rundă, Mihalache s-a clasat pe poziția a opta, ultima care ducea în runda secundă. Apoi, s-a clasat pe prima poziție, în runda a doua, ca în semifinală să-l învingă pe Titi Aur, cu un timp de 1 minut și 33,199 secunde, realizat în manșa a treia. Mihalache și-a adjudecat titlul de campion în fața lui Vali Porcisteanu.

Alexandru Filip, învingător la Clasa 5+6

Pilor al unui Renault Clio R3 M, Alexandru Filip a câștigat competiția dedicată Claselor 5 și 6, după ce l-a învins în finală pe Sebastian Barbu, 1 minut și 39,870 secunde, față de 1 minut și 40, 385 secunde. Din păcate pentru sibieni, cealaltă jumătate a Sibiu Rally Team, Dan Magoș, s-a clasat pe poziția a unsprezecea.

În acest an, raliurile organizate în Sibiu au ajuns la „finish”, dar 2012 pare a fi un an mult mai intens, mai ales că Raliul SIbiului va fi etapă în  Intercontinental Rally Challenge(IRC).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus