Duminică,
29.05.2022
Acum
0°C

Cioaba cere bani pentru romii inchisi intre ziduri la Baia Mare

 

Președintele Centrului Creştin al Romilor Florin Cioabă salută decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării care a sancționat Primăria Baia Mare pentru construcția zidului din jurul cartierului locuit de romi. Cioabă cere Primăriei Baia Mare alocarea de fonduri petru romii din localitate pentru aăi ajuta pe perioada iernii. ”Centrul Creştin al Romilor salută decizia CNCD şi cere la rândul său demolarea cât mai urgentă a zidului şi încetarea oricăror forme de discriminare a romilor din Baia Mare. Mai mult, Centrul Creştin al Romilor solicită Primăriei din Baia Mare să aloce fonduri pentru ajutorarea romilor din strada Horea pe perioada iernii”, susține Cioabă.
Colegiul Director al CNCD a hotărât că ridicarea zidului despărţitor între locuinţele ocupate de romi şi artera principală de circulaţie reprezintă discriminare, conform art.2 alin.(5) coroborat cu art.15 din O. G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor faptelor de discriminare. În consecinţă CNCD a decis sancţionarea Primăriei Baia Mare cu amendă contravenţională de 6000 de lei şi s-a recomandat demolarea zidului construit vara trecută şi luarea unor măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor din strada Horea din localitate. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

RSP

Acum 10 ani

ce pacat ca benzina e asa scumpa...propun o cheta! sa-i ajutam pe bietii tigani...aaa pardon rromi...sau romi..
Raspunde

tex

Acum 10 ani

pana acum s-au strans 54l benzina de 98 ceva motorina si pentru cei mai norocosi niste ulei ars. era o vorba: antonescu si hitler si-au meritat soarta...daca incepi un lucru du-l pana la capat
Raspunde

HO

Acum 10 ani

trebuia sa toarne beton ca peste reactoarele de la CERNOBIL- PENTRU OPROTECTIA sigura a natiei ti..... esti.poate gaseste IOHAN beton ptr acoperirea casei reg..LUI din HERMANSTAT
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus