Vineri,
17.09.2021
Partial Noros
Acum
23°C

Fabricuta de Cadouri - pentru cei mici si cei si mai mici

Pentru cea de-a cincea ediție a Târgului de Crăciun, organizatorii au pregătit o  mare surpriză celor mici. Făbricuța de Cadouri este atelierul unde Moș Crăciun și spiridușii săi pregătesc cadourile ce se vor aduna sub brad în Ajunul de Crăciun.

„Crăciunul este sărbătoarea cea mai dragă celor mici. E clipa pe care o așteaptă un an întreg iar Făbricuța de Cadouri este un concept dedicat exclusiv celor mici, unde ei vor putea să se simtă, pentru câteva minute, spiriduși în marea Fabrică de Cadouri a Moșului, participând la diferite ateliere tematice”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu.

Micul Brutar „Panalim”

Între 26 noiembrie și 4 decembrie, cei mici vor modela aluatul, vor învăţa secretele maeştrilor brutari, se vor distra, vor coace – totul în condiţii de maximă igienă, cu mini-echipamente de “brutărei veseli” special create şi personalizate pentru ei, iar la final vor pleca acasă cu produsele pregatite şi mai ales cu diploma de “Micul Brutar Panalim”! „Părinții vor fi și ei extrem de mulțumiți să descopere că odată cu diploma, cei mici au primit în dar și învățăminte prețioase despre frumoasa muncă ce se ascunde în spatele fiecărei felii de cozonac și pâine, despre cât de important este să mănânce sănătos, despre poveștile boabelor de grâu și făinii”, spune Silvia Calotă, din partea Panalim.

Micul Artist

Între 5 și 11 decembrie, copiii pot da frâu liber imaginației la Făbricuța de Cadouri pentru că vine rândul ramelor de fotografii confecționate manual prin tehnica șervețelului. Copii vor putea transforma o ramă simplă într-un cadou minunat, folosindu-se de imaginația și mânuțele lor.

Căsuța de Turtă Dulce

Între 12 și 18 decembrie, Făbricuța de Cadouri se transformă în căsuța lui Hänsel și Gretel, pentru că este rândul atelierului de decorat turtă dulce.

De luni până joi, atelierele vor fi destinate strict grupurilor de copii programate, însoțite de educatori sau învățători.  Aceștia vor trebui să se înscrie telefonic la 0727332120 sau pe www.targuldecraciun.ro/copii.

Vineri, între orele 16-18, sâmbătă și duminică, între orele 14-18, Făbricuța de Cadouri este deschisă tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-9 ani. Intrarea la ateliere se face la oră fixă, iar durata unui atelier este de 40 de minute și se va face cu grupe de maxim 20 de copii.

Făbricuța de Cadouri se adresează doar copiilor cu vârsta între 5 și 9 ani. Participarea fiecărui copil la atelier costă 5 lei, prețul reprezentând costurile materialelor și al personalul implicat. Copiii vor lua acasă produsele realizate.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Capitalei Culturale Europene, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată, respectând un concept bine stabilit. Evenimentul este organizat de Fundația Austria Pro România cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și Consiliului Local Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus