Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Vointa – CFR, cu arbitrul Radu Petrescu in rolul principal. Vointa Sibiu – CFR Cluj: 0-1

Voința Sibiu a pierdut un nou meci jucat acasă, de această dată adversara sibienilor s-a numit CFR Cluj. Meciul s-a terminat 1-0 pentru clujeni, „vișinii” izbutind să marcheze în minutul 83, dintr-o lovitură liberă indirectă, dictată de Radu Petrescu, după o greșeală a apărării sibiene. Însă, în desfășurarea logică și normală a partidei și a jocului de fotbal a intervenit, în dese rânduri, Radu Petrescu, arbitrul de centru.

Deciziile lui Radu Petrescu din acest meci au fost:

1.     Petrescu a dictat două eliminări, câte una de fiecare parte. Jucătorul Voinței, Eugen Beza, a fost eliminat primul, în minutul 45, pentru al doilea galben. De menționat este faptul că ambele cartonașe galbene arătate lui Beza au fost pentru faulturi tactice. Totodată, Beza a primit „galbene” pentru faulturi petrecute în zona centrală a terenului, faulturi între care Beza nu a mai comis alte infracțiuni, pentru care putea fi avertizat/somat cu primirea celui de-al doilea avertisment și, pe cale de consecință, eliminarea. În plus, Beza a fost eliminat pentru două faulturi asupra aceluiași jucător – Bastos.

2.     Petrescu l-a eliminat și pe clujeanul Camora, în minutul 76, dar jucătorul CFR-ului a primit al doilea galben după ce a comis trei-patru faulturi.

3.     Arbitrul de centru l-a eliminat și pe președintele Voinței Sibiu, Marius Lungu, pentru proteste, înaintea începerii reprizei secunde. Este de notorietate faptul că Marius Lungu stă, la fiecare meci, pe banca de rezerve a sibienilor, alături de Pelici și Tăbîrcă. Lungu a fost eliminat pentru protestele la adresa deciziei arbitrului de a-l elimina pe Beza.

4.     Gol anulat Sibiului: Pe reluările televiziunii Dolce Sport 1, canalul care a transmis Voința – CFR, se vede indubitabil faptul că portarul clujenilor, portughezul Beto, are mari șanse să devină un actor bun, după ce își încheie cariera de fotbalist. Beto a simulat cu nerușinare că este faultat din spate de Iulian Popa, după ce a degajat eronat până la Dîlbea. Pe reluările Dolce Sport se vede, fără posibilitate de tăgadă, faptul că Beto fie a călcat strâmb, fie, în tehnica sa de a lovi mingea la faza respectivă, i-a rămas piciorul blocat în gazon. Nu a existat contact între Popa și Beto, însă centralul partidei, Radu Petrescu, a fluierat fault înainte ca Dîlbea să șuteze spre poarta clujenilor, rămasă goală. Deci, fie că a fost simulare la Beto, fie că nu, cert e că mingea trimisă de Dîlbea nici măcar nu trebuia să mai atingă plasa porții celor de la CFR, deoarece jocul era oprit înaintea acestei faze.

5.     Decizia de a oferi oaspeților lovitura liberă indirectă din care Renan Garcia a marcat singurul gol al meciului a fost una corectă. La acea fază, Tătar a împins ușor mingea spre Miron, pentru a o devia din calea lui Kapetanos, iar portarul sibienilor a prins balonul, în loc să îl respingă. Denumită și „pasă la portar”, faza este una clasică manualului de arbitraj.

Analizând meciul, Voința a fost superioară CFR-ului la capitolul ocazii de gol – cinci, față  de doar trei ale oaspeților. Indiferent care ar fi motivele, fie că este vorba despre greșelile de arbitraj pe care le blamează toată lumea sau despre meteahna sibienilor, aceea de a nu avea om de gol, cert e că Voința Sibiu a pierdut puncte cu primele cinci echipe ale Ligii I: Dinamo, CFR, Rapid, Oțelul, Pandurii – dar că în niciunul din aceste meciuri nu a jucat precum o nou-promovată. Dinamo a câștigat, la fel ca CFR-ul, pe final. Rapidul a câștigat trei puncte, cu scorul de 1-0, deși sibienii atacau în faluri pe finalul partidei! Oțelul a marcat în finalul meciului disputat pe „Municipalul” sibian, în minutul 86, deși sibienii au dominat copios. Pandurii au „scăpat” cu un egal, 0-0, deși „alb-verzii” au fost superiori. Ce se întâmplă cu Voința, mai ales că o astfel d eîntrebare punea, la un moment dat, și directorul tehnic al sibienilor, Sandu Tăbîrcă: Cum este mai bine, să câștigi când joci prost sau să joci bine și să pierzi?

 
 
Voinţa Sibiu: Miron - Maghici (Bunea '64), Bar, Apostol, Grigore - Beza, Dâlbea, Nicola - Tătar (Coman '86), I. Popa, Lukanovici (Cigan '78). Antrenor: Alexandru Pelici
 
CFR Cluj: Beto - Panin, Cadu, Piccolo, Camora - Peralta (Hora '58), Mureşan, Renan - Bastos (Rui Pedro '78), Ronny, Weldon (Kapetanos '68). Antrenor: Jorge Costa
 
Cartonaşe galbene: Beza '33, '45, Popa '54, Grigore '86 / Camora '14, '75, Peralta '43, Panin '67, Hora '79
 
Cartonaş roşu: Beza '45 / Camora '75
 
Arbitri: Radu Petrescu (centru) - Valentin Avram, Stelian Slabu (asistenţi) - Paul Unimătan (rezervă)
 
Observatori: Ştefan Constantin, Alexandru Popescu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

CDSB

Acum 12 ani

Pacat, nu au jucat rau, meritau un egal
Raspunde

CipSB

Acum 12 ani

Ca intotdeauna tb sa strice jocul arbitrul,tb da castige CFR-ul si gata!Rezultatul era deja scris!
Raspunde

Radu Petrescu

Acum 12 ani

Nu va stresati , mai sibienilor. Spaga e la mine , dar stiu ca ma ajung blestemele celor pe care i-am furat la meciuri si o sa ajung in carucior cu rotile.
Raspunde

CipSB

Acum 12 ani

Bravo Radule,asta ti-o dorim si noi,speram cat mai repede ca sa nu mai reusesti sa ne arbitrezi niciodata!!Adio
Raspunde

me

Acum 12 ani

poate este o gluma, nu dorim raul nimanui, pacat insa ca ni-l doresc altii noua. totusi, oare ce-o fi fost in mintea portarului nostru cand a prins mingea in brate?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus