Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Turcan: DNA loveste PDL fix in moalele capului

 

Deputatul PDL Raluca Turcan susţine că "problema primarului de la Cluj loveşte PDL fix în moalele capului", dar afirmă că anchetarea unui primar al partidului aflat la guvernare "face diferenţa între PDL şi alţii", care, în cazuri similare, "făceau zid pentru persoanele acuzate de corupţie".
Deputatul PDL Raluca Turcan a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, dacă PDL pierde foarte mult în urma scandalului legat de primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, acuzat de corupţie, transmite Mediafax. "În opinia mea, problema primarului de la Cluj loveşte PDL fix în moalele capului. Acesta este reprezentantul unei organizaţii etalon a PDL. E clar că problema primarului de la Cluj afectează PDL", a răspuns Raluca Turcan.
Ea a afirmat însă că există câteva aspecte care fac diferenţa între PDL şi celelalte partide.
"Am câteva argumente, care nu ne spală păcatele, dar pot să facă diferenţa între PDL şi alţii. În primul rând, răspunderea pentru corupţie este individuală, nu de grup. Persoanele care au probleme cu corupţia trebuie tratate individual. Pentru mine este dificil să vin în faţa mass-media să răspund la această întrebare. În al doilea rând, este pentru prima oară când un partid de la guvernare are membri anchetaţi pentru corupţie. Corupţia apare la guvernare, unde sunt banii şi unde poate să existe trafic de influenţă", a declarat Raluca Turcan.
Potrivit acesteia, cazul primarului din Cluj-Napoca demonstrează că "instituţiile statului funcţionează", iar acest lucru i se datorează lui Traian Băsescu, care a garantat buna funcţionare a acestora.
Totodată, Turcan a spus că, "din fericire, în PDL nu a existat solidaritate pentru corupţie".
"PSD şi PNL făceau zid pentru persoanele acuzate de corupţie, susţinând că sunt dosare instrumentate politic şi încercau să influenţeze justiţia. PDL aplică Codul etic al partidului, obţinut cu greu, care duce la suspendarea acestor persoane din partid, până la excludere", a afirmat deputatul PDL.
Raluca Turcan a comentat şi cazul secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu, acuzat că a atribuit membrilor familiei sale spaţii ale RA-APPS.
"Orice act de corupţie loveşte PDL în moalele capului pentru că, în loc să vorbim de faptul că România, spre deosebire de alte ţări europene, a înfruntat criza mai pregătită, trebuie să dăm socoteală pentru conflicte de interese şi pentru cazuri de corupţie ale unor membri de partid", a spus Turcan.
Potrivit acesteia, PDL "ar trebui să acţioneze preventiv, să îşi evalueze membrii aflaţi în funcţii publice".
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mită, iar Stoia pentru dare de mită.
Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă ICCJ le-a respins solicitările.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost suspendat din funcţie după ce prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a emis, vineri, un ordin în acest sens.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

eu stiu

Acum 11 ani

mafia puteri sta la masa cu cei ce fac scenari cu DNA totul ptr impresie la prostime dar aceste scenari nu vor mai putea fi controlate odata si le vor fi fatale celorce le fac acum
Raspunde

ionica,

Acum 11 ani

Degeaba va lamenyati stimata doamna ,deoarece toti oamenii puterii au furat si fura intro bucurie fara sa -i intereseze de realizarea obiectivelor electorale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus