Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Femeile imbatranesc intr-o iarna cat in cinci ani

Sezonul rece îşi pune amprenta în mod negativ asupra femeilor, îmbătrânindu-le cu aproximativ cinci ani în fiecare iarnă, susţine o echipă de experţi din cadrul companiei de cosmetice Adonia Organics, la finalul unui experiment ce a durat un an, pe un eşantion de peste 5.000 de femei, cu vârste cuprinse între 27 şi 60 de ani, potrivit Focus.

Cercetătorii, care au efectuat studiul la laboratoarele din New York ale Adonia, au asociat schimbările legate de vârstă lipsei luminii solare, din care cauză pielea devine mai palidă, iar pungile de sub ochi mai vizibile.

După cum a relevat cercetarea, circa 82% dintre reprezentantele sexului frumos cuprinse în studiu au suferit de cearcăne pe perioada iernii, în timp ce în decursul verii, doar 38% dintre ele au fost afectate de acest fenomen.

Potrivit experţilor, în timpul iernii apare o lipsă acută de vitamina D, produsă în organism sub influenţa unei mari cantităţi de lumină solară. Din această cauză omul simte o oboseală puternică, greu de depăşit, în zilele posomorâte, fără soare. De asemenea, sub influenţa acestor factori în organism scade cantitatea de serotonină, considerată ' hormonul fericirii'.

'Mai multe studii ştiinţifice asociază lipsa vitaminelor D şi K apariţiei cearcănelor şi pungilor de sub ochi, mai ales pe fondul oboselii şi a unei imunităţi scăzute. Dacă măcar o dată femeile se confruntă cu o astfel de problemă, acesta proces este greu de oprit', afirmă Mark Binette, preşedintele Adonia Organics şi unul din cercetătorii implicaţi în studiul respectiv.

Modalităţi de combatere a acestui fenomen practic nu există, decât cu excepţia migrării în ţările calde pe timpul iernii. De aceea, experţii recomandă tuturor, nu doar femeilor, să aştepte cu răbdare vara când organismul va începe să primească necesarul de vitamine.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 165

Comentarii

1 comentarii

da da

Acum 12 ani

daca nu sint polenizate continu se ofilesc de gindul si dorul pistilului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus