Vineri,
20.05.2022
Acum
0°C

Foame de bani, baieti! Boc vrea sa lase Romgaz si Transgaz fara profit (238 milioane euro)

Premierul Emil Boc și-a propus să oblige companiile de stat să lase la buget echivalentul a 90% din profit. Sistemul a mai fost aplicat şi anul trecut, dar Guvernul a amânat o decizie din cauza opoziţiei unora dintre miniştri, care au susţinut că aceste societăţi trebuie lăsate să se dezvolte, informează adevărul.ro. Discuţia a avut loc în şedinţa de vineri a Guvernului, premierul Emil Boc arătând că nu este normal ca aceste companii de stat şi regii autonome să păstreze fonduri importante în depozite bancare în timp ce Guvernul este obligat să se împrumute pentru a finanţa deficitul, au relatat surse participante la discuţii, citate de Mediafax. "Unii dintre miniştri au vociferat şi s-au opus acestei decizii, arătând că societăţile de stat ar trebuie lăsate să beneficieze de aceste fonduri pentru a se dezvolta şi să li se ia din profit doar 50%, cât prevede legislaţia în vigoare. Discuţia a fost amânată pentru zilele următoare, premierul spunând că poate le mai lasă «un 5%», respectiv să li se ia 85% din profit", au arătat sursele citate de Adevărul. Ministrul cu pricina ar putea fi Ministrul Economiei, Ion Ariton. Potrivit acestor surse, Romgaz şi Transgaz au sume importante plasate în depozite bancare. În 2010, Romgaz estima o creștere a profitului net cu 25%, la 661 milioane lei (153 milioane euro), față de rezultatul net preliminat din 2009, de 528,5 milioane lei. Transgaz a obținut un profit de 367 milioane lei (85 milioane euro) in 2010, cu 23% mai mare decât cel înregistrat în anul anterior. În total: 238 milioane euro, profitul celor două companii într-un an.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

HOTII

Acum 10 ani

nu vrea ARITON sa fure si de la Romgaz și Transgaz CUM a FURAT de la PETROM???
Raspunde

Florian

Acum 10 ani

Practic nu mai au companiile de stat nici o motivatie sa fie profitabile de vreme ce "comunistii" le va confisca profiturile...
Raspunde

numefara

Acum 10 ani

O masura ADEVARATA.iN ACESTE CONDITII NU MAI ARE NIMENI INTERESUL SA MAREASCA PRETUL PENTRU CA PROFITUL (PENTRE EI) AR FI PREA MIC.sI APOI DE CE S-AR STROFOCA(!)sa profite statul ca doar salariul lor este asigurat oricum si nu este de neglijat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus