Marţi,
31.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

De abia intram in top 10. Care e judetul cu cei mai multi kilometri de partie

 

Cei mai mulţi metri de pârtie de schi din ţară, 24.415 metri, se găsesc în judeţul Braşov, în care funcţionează 19 pârtii în staţiunile montane Poiana Braşov, Bran, Predeal, Pârâul Rece şi Moeciu, potrivit datelor de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), scrie zf.ro. Pe locul doi în topul judeţelor cu cea mai generoasă infrastructură de schi se poziţionează judeţul Prahova, cu 22.200 metri de pârtie de schi. În Azuga, Buşteni şi Sinaia sunt mai multe pârtii administrate de primăriile locale şi de consilii. Cea mai lungă pârtie din acest judeţ este Drumul de Vară, cu o lungime de 2972 de metri.
Sibiul ocupă locul 10 în acest clasament și este depășit de județe precum Alba, Cluj, Suceava, Caraș Severin și Harghita. 
În România se poate schia în prezent pe 116 kilometri de pârtii din 17 judeţe, domeniul schiabil fiind cât o staţiune din Austria sau Franţa, care nu dispune însă de aceleaşi facilităţi de schi. România are în acest moment 130 de pârtii de schi omologate, cele mai multe cu lungimi de până într-un kilometru, potrivit datelor transmise de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
În Sibiu se poate schia la Trecătoarea Lupilor din localitatea Gura Rîului și la Arena Platoș din Păltiniș. Cea mai lungă pârtie din județ, Oncești, va rămâne probabil închisă și în acest sezon.
 
Topul judeţelor cu cei mai mulţi metri de pârtie
Judeţ Lungime totală pârtii (m)
Brasov 24.415
Prahova 22.200
Harghita 12.833
Maramures 11.859
Suceava 8.003
Caraş-Severin 7.652
Hunedoara 7.224
Alba 7.030
Cluj 4.403
Sibiu 3.900
Bihor 2.430
Gorj 1.200
Mureş 1.100
Neamt 965
Covasna 700
Iasi 480
Arad 180

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Gicu

Acum 11 ani

Cea mai lunga partie din schi este cea de la Paltinis. Ce tot aratati poze de la Arena Platos?
Raspunde

sibile

Acum 11 ani

Pai mai inactivule, la Paltinis se afla partia Oncesti, dar de acolo nu se pot arata fotografii recente fiindca Bota nu a investit nimic. Azi am fost la Arena Platos si pot spune ca cei de acolo au facut ceva frumos. Nu sant partii lungi dar e o organizare buna si nu in ultimul rand un personal foarte serviabil. DECI SE POATE, FELICITARI CELOR CARE ADMINISTREAZA ARENA PLATOS!
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Problema este: Mais oú sont les neiges d`\'antan? /Dar unde îs zapezile de-atunci? (Francois Villon)... Clima s-a dus naibii...Si fara zapada permanenta sus pe munte, dispare apa de baut cea cristalina rece si dulce.. Asa ca ski= pe iarba eventual, sau, mai precis, ca nici de asta nu mai este, pe pietris... Investitii cu cap ar trebui..la foarte mare inaltime, unde sunt sanse de zapada..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus