Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Primul vanzator de petarde cercetat

 

După cum era de așteptat, comercianții de produse pirotehnice au început deja să le dea de furcă polițiștilor sibieni. Petardele sunt la mare căutare în zilele dinaintea Revelionului iar mulți consideră că riscul merită, pentru că se fac bani frumoși. Bărbatul de 29 de ani descoperit ieri de polițiști își făcuse o adevărată afacere în propriul apartament. Pe lângă petarde și alte pocnitori vindea doritorilor și baterii. Mica afacere n-a funcționat prea mult timp. Toate articolele pirotehnice au fost confiscate și în plus, bărbatul de 29 de ani s-a ales și cu un dosar penal pentru nerespectarea regimului materiilor explozive.

În total, anul acesta 17 persoane fizice și juridice au solicitat autorizații pentru comercializarea de articole pirotehnice în perioada premergătoare Revelionului, potrivit datelor Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu. „Comercializarea produselor pirotehnice se face doar în spațiile prevăzute de legislație, iar acest aspect este verificat de ITM și de Inspectoratul Județean de Poliție. Comerțul ambulant este interzis”, spune Luciana Balteș, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

x

Acum 12 ani

La pensiunea RUBIN din PIATA CRISAN se folosesc in fiecare an in noaptea de revelion produse pirotehnice.ESTE LEGAL?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus