Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Vaccinarea antigripala sistata si in judetul Sibiu

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a fost anunţată de Ministerul Sănătății, luni seara, că există suspiciuni în privinţa calităţii vaccinului antigripal, motiv pentru care vaccinarea antigripală trebuie sistată de urgenţă.

Potrivit DSP Sibiu, până în prezent au fost consumate 8916 doze de vaccin, iar restul de 18.719 doze au fost blocate.

"Am anunţat medicii de familie să sisteze vaccinarea până la noi recomandări. În stoc au fost la începutul anului 18.719 doze, dar mâine facem o nouă evaluare şi o să ştim cu exactitate numărul de vaccinuri rămase pe stocul medicilor de familie", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Simona Berariu.

DSP Sibiu a anunţat medicii de familie din judeţ să nu mai facă vaccinări în următoarele zece zile. Medicii sunt îngrijoraţi de reacţia pacienţilor care şi-au făcut deja vaccinul antigripal.

„Dacă motivul pentru care au fost sistate îl reprezintă suspiciunile în privinţa calităţii vaccinului, atunci este foarte grav. Oamenii erau reticenţi şi nu prea acceptau vaccinarea, pentru că se temeau de reacţiile adverse, dar acum când o să vadă pe toate canalele media că ceva nu e ok cu vaccinul, încrederea lor în eficienţa vaccinului o să scadă la zero. Şi atunci noi medicii de familie cum o să-i mai convingem că este spre binele lor să se vaccineze?”spune Codruţ Stroe, medic de familie.

Ministerul Sănătăţii a hotărât luni seara, în urma unei sedinţe de urgenţă, să sisteze vaccinarea pentru şapte-zece zile, din cauza unor suspiciuni privind calitatea vaccinului românesc, produs de Institul Cantacuzino. 100.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite de la comercializare. Ministerul Sănătăţii a cerut Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Cantacuzino o informare privind acest produs.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus