Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

George Clooney este regizor si protagonist intr-un film despre operele de arta furate de nazisti

Actorul american George Clooney va fi regizor, scenarist şi protagonist în filmul "The Monuments Men", care descrie curajul unui grup de experţi implicaţi în acţiunile de recuperare a operelor de artă furate de nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

George Clooney, care este prezent în această perioadă pe afişul a două filme aflate în cursa pentru premiile Oscar din februarie - "Ziua trădătorilor/ The Ides of March" şi "The Descendants" -, a anunţat, sâmbătă, după ce a primit un premiu special la Festivalul de la Palm Spring, că lungmetrajul "The Monumens Men" va fi următorul lui proiect regizoral, informează guardian.co.uk.

Actorul american a achiziţionat deja drepturile de ecranizare a romanului "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History", de Robert Edsel, care prezintă acţiunile şi eforturile depuse de guvernul american pentru a recupera operele de artă furate de nazişti în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. George Clooney, care a regizat "The Ides of March" şi deţine rolul principal în "The Descendants", a spus că va fi atât regizor, cât şi protagonist în "The Monuments Men". Tototdată, actorul american va scrie scenariul pentru acest film, alături de Grant Heslov, cu care a colaborat deja la "The Ides of March", "Noapte bună şi noroc/ Good Night and Good Luck" şi "Omul care se holba la capre/ The Men Who Stare at Goats".

Potrivit presei americane, noul film - despre aventurile unor istorici de artă, experţi şi curatori, care operau adeseori neînarmaţi în spatele liniilor inamice, în căutarea operelor de artă furate de nazişti, cu scopul de a împiedica distrugerea patrimoniului cultural din Europa - va dispune de un buget mult mai mare, în comparaţie cu precedentele proiecte regizate de George Clooney.

"Dacă tot vom face un film comercial, măcar să facem un film amuzant şi care chiar are ceva de comunicat spectatorilor", a declarat starul american.

George Clooney s-a făcut remarcat în serialul de televiziune "Spitalul de urgenţă" şi a interpretat ulterior numeroase roluri memorabile, precum cele din "Marea hoinăreală", "Regii deşertului", "Syriana", seria "Ocean's", "Misterele Berlinului", "Noapte bună şi noroc!" şi "Michael Clayton". Mai recent, actorul a putut fi văzut pe marile ecrane în "Citeşte şi arde/ Burn After Reading", "Sus, în aer/ Up in the Air", "Omul care se holba la capre/ The Men Who Stare at Goats", "Americanul" şi "The Ides of March".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus