Vineri,
18.06.2021
Innorat
Acum
19°C

Accidentatul Cristi Bud face deplasarea cu Gaz Metan in Antalya. Bud: "In doua saptamani incep alergarile"

Atacantul Cristi Bud face parte din lotul pe care Gaz Metan îl deplasează în Antalya, unde medieșenii vor susține o serie de partide amicale, în vederea pregătirii returului Ligii I.

Ziua de opt decembrie a anului trecut nu va fi uitată cu ușurință de vârful de atac al lui CFR Cluj, împrumutat la Gaz Metan Mediaș, Cristi Bud. Jucătorul de 26 de ani a înscris atunci unicul gol al sfertului de finală din Cupa României, iar medieșenii avansau în semifinale, în detrimentul lui Poli Timișoara. Însă, în aceeași partidă, Bud a suferit o ruptură de ligamente și menisc la piciorul drept. Nu puțini au fost cei care nu îi mai dădeau vreo șansă pentru a reveni în fotbal, însă, după operație, jucătorul a început o muncă de recuperare titanică. Bud se dedică total recuperării, alocând câte patru ore pe zi exercițiilor. Din 12 ianuarie a început recuperarea alături de Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul formației medieșene, care l-a asigurat că în patru luni și jumătate va putea juca din nou. „Este un om care la 34 de ani a vindecat peste 1.000 de persoane până acum. Gazul a făcut un transfer foarte bun când a decis să-l aducă la echipă. Mă trezesc în fiecare zi la șapte, merg la recuperare unde stau 2-3 ore, apoi mă odihnesc şi seara mai fac o şedinţă”, povesteşte Cristi Bud, citat de prosport.ro. 

Vrea să joace în finala Cupei

Bud va face deplasarea cu Gaz Metan în Antalya, acolo unde va continua refacerea. „Mă bucur că mă vor lua cu ei în Turcia. Mi-a spus Ovidiu Kurti că în două săptămâni o să pot începe alergările. Abia aştept. Vreau să revin şi să joc pe final. Sper să evoluez în finala Cupei”, mai spune Cristi Bud, citat de prosport.ro.

Tehnică revoluționară de recuperare

Doctorul echipei medieşene, Călin Târnăvean, subliniază importanţa tratamentului pe care îl face Bud şi spune că această metodă de recuperare este folosită de relative recent în. „Tratamentul pe care îl face se numeşte plasmă îmbunătăţită. A fost inventat în Germania, dar în România se foloseşte doar de un an. Prin centrifugare se extrag nişte elemente din sânge care s-a descoperit că au rol în refacerea cartilagiilor. Au fost recuperaţi prin această metodă şi jucători despre care se vorbea iniţial că ar putea să-şi încheie cariera”, a explicat Târnăvean, citat de prosport.ro

Potrivit prosport.ro, șase ședințe de tratament cu plasmă îmbunătățită costă 1.200 de euro.

foto: prosport.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus