Luni,
07.10.2024
Innorat
Acum
11°C

Comisia Superioara din cadrul MMPSF a incheiat verificarea dosarelor persoanelor cu handicap

Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, a anunţat, joi, că membri Comisiei Superioare din cadrul MMPSF au încheiat evaluarea dosarelor persoanelor cu handicap din judeţul Sibiu, după scandalul certificatelor de handicap emise în mod fraudulos, concluziile acestora fiind aşteptate în luna februarie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, a anunţat, în şedinţa ordinară a CJ, că specialiştii Comisiei Superioare din cadrul Ministerului Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei au încheiat controlul început la Sibiu în urma descoperirii mai multor certificate de handicap emise fraudulos, transmite corespondentul Mediafax.
Bottesch a spus că specialiştii de la Bucureşti au plecat de la Sibiu la sfârşitul săptămânii trecute, iar, în februarie, se aşteaptă concluziile acestora cu privire la emiterea altor certificate de persoană cu handicap.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, Beatrice Muntean, a declarat, joi, corespondentului Mediafax că membrii Comisiei Superioare şi comisiile de experţi trimise de MMPSF au stat la Sibiu până în data de 20 ianuarie, fiind convocate pentru reevaluare 1603 persoane.
"Din numărul de persoane convocate s-au prezentat o mie, care au fost reevaluate. Comisiile de experţi au lucrat la reevaluarea persoanelor atât la Spitalul Judeţean din Sibiu, cât şi la Mediaş, iar membrii Comisiei Superioare au lucrat la sediul direcţiei, alegând persoanele convocate pentru reevaluare", a spus Beatrice Muntean.
Potrivit acesteia, raportul Comisiei Superioare urmează să prezinte concluziile cu privire la certificatele de handicap ale celor o mie de persoane, stabilind câte rămân în acelaşi grad de handicap, la câte se schimbă gradul şi câte persoane nu se mai încadrează.
Tot în şedinţa CJ Sibiu, unul dintre consilierii PSD a cerut o informare cu privire la măsurile luate la DGASPC Sibiu împotriva vinovaţilor de situaţia creată cu certificatele emise fraudulos şi alte nereguli care au fost găsite.
Preşedintele Martin Bottesch a spus că a fost sesizată comisia de disciplină a DGASPC Sibiu cu privire la activitatea directoarei adjuncte a instituţiei, dar şi a şefei serviciului de evaluare complexă a adulţilor, care nu şi-au făcut treaba corespunzător.
"Am avut o discuţie cu doamna Vîlsan (Laura Vîlsan, director adjunct DGASPC - n.r.), direct responsabilă de activitatea de evaluare. Ceea ce am putut face, potrivit legii, a fost o sesizare către comisia de disciplină a DGASPC, inclusiv pentru şefa serviciului, Mirela Brote (şef serviciu de evaluare complexă din cadrul DGASPC - n.r.). Amândouă au răspuns de această activitate cu mari carenţe. În continuare vom vedea cum procedăm, întrucât destituirea nu se poate face aşa simplu, din partea mea. Trebuie să respectăm legile, dar cred că directoarea adjunctă a înţeles şi vom putea face această schimbare", a declarat Martin Bottesch.
În Sibiu s-au găsit, în urma unui control, foarte multe certificate de handicap obţinute în mod fraudulos.
Comisia CJ Sibiu care verificase activitatea DGASPC, după scandalul certificatelor de handicap emise în mod fraudulos, şi-a prezentat, în decembrie, raportul, iar consilierii judeţeni care au făcut parte din comisia de control s-au declarat "consternaţi" de neregulile găsite în activitatea celor două organisme responsabile de emiterea certificatelor de handicap - Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap (CEPAH) şi Serviciul de evaluare complexă (SEC) - precizând că este vorba de abateri multiple, de la nereguli în completarea şi arhivarea dosarelor până la lipsa unor documente importante pentru încadrarea în grad de handicap.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

VAL SB

Acum 12 ani

vrem lista cu numele si localitatea celor chemati ca sa fiti CREDIBILI
Raspunde

lup

Acum 12 ani

exact ,ar fi bine venita o lista verificati pe localitati in Porumbacu de sus sunt mai multi handicapati si pensionati de boala ca si nr locuitori
Raspunde

ca de obicei

Acum 12 ani

la romani si mai nou si la sasi vad ca sanctiunea suprema este demiterea din functie - nici un efort pentru recuperarea prejudiciului. poate ca daca la buget ar fi ramas cei aprox 1 mil euro strada mea ar fi fost asfaltata acum! dar lasa ca-i da afara (mare satisfactie, e sa spun!) sa-si vada de banii si afacerile lor in liniste.
Raspunde

@

Acum 12 ani

ati taiat ajutoarele si la cei bolvavii de cancer gradul 4 foarte bine ati lucrat aveti cu ce va lauda
Raspunde

ce corectitudine

Acum 11 ani

5 din 6 membri ai comisiei de incadrare handicap ,au certificate de handicap . saraci se controleaza intre ei ,si handicapati pe cei din comisie . parca este utopie romaneasca . cauta latura cercului , sau mai bine zis se invirte in jurul cozi iiiiiiiiiiii zi zi ,noapte ,,zizi ..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus