Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Au inceput inscrierile pentru cea de-a XII-a editie a Astra Film Festival

 Înscrierile pentru cea de-a XII-a ediţie a Astra Film Festival (AFF), care va avea loc în octombrie, la Sibiu, au început, în competiţie putând fi înscrise documentare originale realizate în 2011, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Festivalului Internaţional de Film Documentar "Astra Film" de la Sibiu, s-a dat startul la înscrieri pentru cea de-a XII-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 15-21 octombrie.
Data-limită de înscriere este 30 aprilie, fiind eligibile documentarele creative, producţie 2011, cu subtitrare în limba engleză.
Ediţia din acest an are patru secţiuni competiţionale: "Internaţional", "România" (producţie/co-producţie România), "Student" (filme documentare realizate în cadrul unor institute/programe de pregătire specializate) şi "EcocinematogrAFF" (documentare cu tematică ecologistă).
Regizorii sau producătorii se pot înscrie completând formularul online, postat pe site-ul oficial al competiţiei www.astrafilm.ro, după care trebuie să trimită prin poştă o copie DVD a filmului, rezultatele preselecţiei urmând a fi anunţate la sfârşitul lunii august.
Potrivit organizatorilor, AFF Sibiu "este locul unde se văd documentare extraordinare din toată lumea şi se poate lua pulsul producţiei româneşti, fiind un spaţiu de întâlnire şi dezbatere pentru autori, profesionişti din cinema şi public".
Proiectul de educaţie cinematografică - Astra Film Junior, precum şi alte programe variate legate de filmul documentar, în afara competiţiei (master classes, focus regional), şi concertele vor completa atmosfera Astra Film.
Astra Film Festival este un eveniment organizat de Studioul Astra Film - departament al Complexului Naţional Muzeal "Astra"- şi de Fundaţia Astra Film.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus