Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Actorii Teatrului National din Sibiu il sarbatoresc pe Radu Stanca prin poezie

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu sărbătorește 92 de ani de la nașterea dramaturgului, poetului și regizorului Radu Stanca, patronul spiritual al instituției, printr-o serie de recitaluri de poezie. Programul de evenimente va include şi recitaluri dedicate zilelor de 1 și 8 Martie.

Seria recitalurilor va fi deschisă joi, 1 martie, de la ora 9:00, prin spectacolul lectură „Dona Juana“, care va fi susținut de Codruţa Vasiu, Arina Trif, Vlad Robaş, Mihai Coman, Dana Taloş și Viorel Raţă la Liceul „Onisifor Ghibu“. Gabriela Neagu și Ioana Blaga Frunzescu vor pregăti în aceeași zi, dar începând cu ora 18:00, în Clubul „Tărâmul Fermecat“, o serată intitulată „Emoții de primăvară“.

Programul continuă duminică, 4 februarie, de la ora 18:00, în Biserica Ursulinelor, unde actorii Gabriela Neagu, Geraldina Basarab, Ioana Blaga Frunzescu, Lerida Bucholtzer, Rodica Mărgărit, Benedict Popescu și Pali Vecsei vor prezenta recitalul „Nocturnă“, pe muzică intrepretată de Corul Allegretto, dirijor Gheorghe Stoica.

„Povestea primăverii şi a mărţisorului“ este spusă de actrițele Raluca Iani, Cristina Ragos, Ema Veţean, Emöke Boldizsar şi Arina Trif, luni, 5 martie, de la ora 10:00, la Grădinița nr. 4. Începând cu ora 18:00, actorii Renate Müller Nica, Cristina Stoleriu, Laura Ilea și Eduard Pătraşcu îi invită pe sibieni la Librăria Humanitas pentru un recital pe versuri de Radu Stanca.

Un moment mult așteptat în program este recitalul muzical in memoriam Edith Piaf, susținut de actrița Gabriela Neagu, miercuri, 7 martie, de la ora 19:00, la Sala Thalia.

Recitalurile de poezie continuă joi, 8 martie, de la ora 17:00, în Librăria Humanitas printr-un moment susținut de Cristina Stoleriu, Laura Ilea şi Liviu Vlad, iar mai apoi în Clubul Bohemian Flow, începând cu ora 21:00, unde Cătălin Neghină aduce „Inima din creier“.

Luni, 12 martie, ora 10:00, actorii Cristina Stoleriu, Dan Glasu şi Viorel Raţă aduc poezia lui Radu Stanca la Școala nr. 6. O săptămână mai târziu, pe data de 19 martie, începând cu ora 11:00, actorii Secției Germane vor prezenta un spectacol lectură elevilor Liceului Brukenthal din Sibiu.

Recitalurile de la Radu Stanca ajung și la „Serile de lectură“ de la Biblioteca Județeană ASTRA printr-un moment susținut de Gabriela Neagu și Ioana Blaga Frunzescu vineri, 23 martie, de la ora 18:00.

Seria recitalurilor va fi închisă marți, 27 martie, începând cu ora 18:00, în Aula Facultății de Teologie printr-un moment intitulat „Basarabie frumoasă“ și prezentat de Gabriela Neagu, Geraldina Basarab, Ioana Blaga Frunzescu, Lerida Bucholtzer şi Rodica Mărgărit.

Intrarea la publicului la aceste evenimente se face gratuit în limita locurilor disponibile.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus