Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

Frati pe punte

Am zis cu ceva vreme în urmă că USL nu va putea funcționa nici la nivel județean, nici la nivel național, dacă liberalii și social-democrații nu vor avea încredere unii în alții. Știrea plecării viceprimarului Huja de la PDL confirmă faptul că nu există nici încedere, dar nici comunicare în interiorul USL. Dacă ar fi fost o minimă legătură între liderii județeni ai PNL și PSD, atunci probabil că ar fi existat și la Cisnădie o mișcare ceva mai inteligentă decât ce se întâmplă acum. Mișcarea inițiată de liberali faultează cel mai mult orice opoziție la adresa actualului primar, Johann Krech. FDGR-istul a ajuns la limită primar în al doilea mandat, după o luptă umăr la umăr cu Gheorghe Huja. Acum, competiția se diluează: va rupe cîteva voturi și ce-a mai rămas din PDL, va mai rupe și consilierul PSD Cornel Vintilă, prezumtivul candidat al social-democraților. Singura constantă în această ecuație rămâne Johann Krech, cel care probabil va câștiga la pas alegerile. Același lucru se poate întâmpla și în lupta pentru Consiliul Local, unde jocul făcut de PNL și PSD de a intra în competiție unii cu alții va duce la o împărțire a voturilor. Mai mult, gestul liberalilor la Cisnădie va fi un prim pas în escaladarea jocurilor politice la nivelul localităților. Social-democrați vor cputa acum o lovitură care să-i surprindă pe liberali. Scorul este deocamdată 1-0 pentru PNL. Exemplul Cisnădie arată că USL Sibiu are multe probleme. Multe pornite de la ambiți personale, dar și de la felul românesc de a-ți arăta mușchii propriilor colegi. Sunt sigur că mișcarea pusă la cale de liberalul Mircea Cazan i-a adus un căștig în ceea ce privește întărirea poziției de lider al organizației. Sunt mulți liberali care acum jubilează: ”le-am dat lovitura socialiștilor”. O idee păguboasă, care nu le va ajuta foarte mult. În plus, dă un semnal deloc relaxant, semnal pe care mizează mult și PDL: ”Ăștia nu se înțeleg acum, cum vor conduce o țară?” Nu știu ce răspuns ar putea da reprezentanții USL.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus