Miercuri,
07.12.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

Alex Pelici, inainte de meciul cu FCM Tg. Mures: Presiune e de ambele parti

Antrenorul Voinței Sibiu, Alexandru Pelici, a declarat, astăzi, că înaintea meciului din deplasare de duminică, cu FCM Tg. Mureș, presiunea este pe ambele formații, acestea fiind în luptă directă pentru evitarea retrogradării.

Însă, sibienii beneficiază de infuzia de moral necesară abordării partidei din etapa cu numărul 20, care se datorează succesului din runda precedentă, de pe teren propriu, în fața Astrei Ploiești, scor final 1-0. „Ne așteaptă un alt joc foarte dificil, cu o echipă aflată, ca și noi, în lupta pentru supraviețuirea în Liga I. Mergem cu un moral bun la Târgu Mureș. Sperăm să ne întoarcem de acolo cu punct sau cu puncte și să continuăm ceea ce am început cu Astra, să avem o serie de rezultate bune, care să ne scoată din zona aceea periculoasă. Presiunea este de ambele părți, pentru ambele echipe se află în subsolul clasamentului. Pe de o parte, Tg. Mureș are jucători experimentați, dacă ne gândim la Iencsi, Ghionea, Ilieș, care au jucat ani buni sub această presiune de care vorbim, sunt obișnuiți cu această presiune. Ei au jucat la echipe care au avut obiective îndrăznețe. Pe de altă parte, noi an de an am jucat cu o presiune care însemna câștigarea seriei și promovarea într-un eșalon superior, așa că presiune a existat în permanență și de-o parte și de cealaltă, doar că nivelul a fost altul. Dacă e să luăm în calcul faptul că jucăm pe terenul lor și faptul că au nevoie disperată de puncte, poate putem spune că există o oarecare presiune mai mare, sau ar trebui să existe, în tabăra lor, dar sunt convins că au jucători care pot face față acestei presiuni. Domnul Lăcătuș pregătește jocul bine, astfel încât să treacă peste această presiune. Cred că diferența se va face la evitarea greșelii, adică echipa care va greși mai puțin, va avea câștig de cauză. Sperăm să ne întoarcem de acolo cu punct sau cu puncte. Orice rezultat, în afară de o înfrângere, este pentru noi un rezultat bun. Pentru ei, lucrurile nu stau tocmai la fel”, a spus , astăzi, Alexandru Pelici, antrenorul sibienilor de la Voința.

„Mulțumim celor care se gândesc la noi”

CSU Voința Sibiu va primi din bugetul local al Sibiului suma de 1,3 milioane de lei, iar acest lucru îi bucură pe „alb-verzi”, care aveau „nevoie de această liniște” de ordin financiar. „Ne bucură acest lucru și mulțumim celor care se gândesc la noi, dar până la urmă totul se joacă pe teren, indiferent de ce ai în vistierie sau nu. Sigur că acest lucru îți oferă o oarecare liniște din punctul de vedere al salariilor și al primelor, care trebuie achitate. Dar, aceasta nu este problema noastră, a antrenorilor și jucătorilor. Mulțumim celor care se gândesc la noi și care ne ajută, pentru că avem nevoie de această liniște, din acest punct de vedere”, a declarat Pelici.

„Gore” e incert, Beza a fost recuperat

Înaintea jocului de duminică de la Tg. Mureș, sibienii se confruntă cu câteva probleme de efectiv, cea mai importantă fiind a lui Sergiu Bar, accidentat în partida cu Astra Ploiești. În altă ordine de idei, Eugen Beza, care a lipsit în primul meci oficial din 2012, a fost recuperat. Însă, căpitanul Nicolae Grigore este răcit și acuză probleme musculare. „Nu știu dacă vom face schimbări, vom vedea. Într-un fel, suntem obligați să facem schimbări, pentru că Bar este accidentat și nu va face parte din lot, sperăm să își revină cât mai repede pentru că avem nevoie de toți jucătorii. Sunt semne de întrebare la Gore, care este răcit și are niște probleme musculare. Sperăm să își revină până la ora jocului. Eugen Beza și-a revenit, a intrat în normal, probabil va face parte din lotul deplasat la Tg. Mureș. Dar, sper ca cei care vor intra în teren să fie motivați și să aibă aceeași atitudine ca în jocul cu Astra. Dacă atunci diferența a fost făcută de atitudine sau de foamea de victorie, care a fost evidentă la noi și, cred eu, mai mare decât la Astra, aici întâlnim o echipă care pleacă din aceeași situație. Deci, motivarea sau implicarea va fi aceeași. Cred că va câștiga echipa care va greși mai puțin”, a mai spus Alexandru Pelici.

Antohi – surpriza plăcută a iernii

Dat ca și plecat de la Voința în perioada de mercato alocată pauzei competiționale de iarnă, Andrei Antohi s-a dovedit a fi „surpirza plăcută” din lotul sibienilor. „Sincer, Antohi a fost surpriza plăcută a acestei pregătiri de iarnă. Este un băiat de mare caracter, un fotbalist cu calități, probabil a avut nevoie de mai mult timp de adaptare”, a conchis Alexandru Pelici.

Meciul FCM Tg. Mureș - Voința Sibiu este programat să se dispute duminică, 11 martie, cu începere de la ora 17.00. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

D-tru Levezean CISNADIE

Acum 10 ani

Le doresc d-nului Alex Pelici si echipei CSU Vointa Sibiu un rezultat bun la Tg. Mures in meciul de azi.Va iubesc si voi fi mereu alaturi de voi . HAI VOINTA !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus