Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-11°C

Cel putin 62 de persoane au murit in Siria, majoritatea civili, in timpul violentelor de joi

Violenţele au provocat joi moartea a cel puţin 62 de persoane în Siria, majoritatea fiind civili ucişi în represiunea trupelor regimului împotriva mişcării de contestare, conform unui nou bilanţ al Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO.
Treizeci şi cinci de civili au fost ucişi în operaţiunile militare din Homs şi Hama (centru), Idleb (nord-vest) şi Deraa (sud), a menţionat OSDO. În acelaşi timp, 18 militari şi nouă dezertorii au fost ucişi în timpul luptelor din aceleaşi regiuni, precum şi în Latakia (nord-vest). Cele mai multe victime au fost înregistrate în provincia Idleb, unde 17 de civili au fost ucişi de către focurile de arme ale forţelor guvernamentale, între care zece în timpul unui atac asupra unui autobuz care încerca să ajungă în Turcia, conform OSDO. Printre victime erau femei şi copii.
Doisprezece alţi civili au fost ucişi de trupele regulate, în provincia Homs, dintre care nouă în Qousseir. În plus faţă de aceştia, cinci civili au murit în Hama şi unul în Deraa, a adăugat organizaţia.
De partea armatei, şapte militari au fost ucişi în Homs, doi în Hama, trei în Idleb, cinci în Latakia şi unul în Deraa. Dintre militarii disidenţi, şase au fost ucişi în Homs, doi în Latakia, şi unul în Idleb. Aceste violenţe au avut loc în pofida unui apel al Consiliului de Securitate al ONU pentru încetarea focului.
Foto: Mediafax

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus