Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
5°C

Facebook – ALDE Sibiu 1-0. Instanța anulează chemarea în judecată a rețelei de socializare

Facebook – ALDE Sibiu 1-0. Instanța anulează chemarea în judecată a rețelei de socializare

Judecătoria Sibiu a anulat cererea de chemare în judecată a companiei Facebook inițiată de organizația județeană Sibiu a ALDE. „Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor), Filiala Sibiu, cu sediul în mun. Sibiu, str. Turnului, nr. 22, jud. Sibiu. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Sibiu”, se arată în minuta Judecătoriei Sibiu, conform Hotnews.ro.

ALDE Sibiu a depus, în luna octombrie a anului 2019, o cerere de chemare în judecată a companiei Facebook, din cauză că ar fi blocat promovarea lui Mircea Diaconu în campania prezidențială. Cererea a fost depusă la Judecătoria Sibiu de către președintele filialei ALDE Sibiu Ovidiu Gheorghe Tocaciu. El a susținut că dersul companiei cu sediul în SUA blochează și aduce prejudicii în promovarea mesajelor prezidențiabilului Mircea Diaconu, pe rețeaua de socializare. „Se pare că banii noştri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la liberă exprimare, nu!", susţinea Tocaciu atunci când a anunțat că va da în judecată Facebook. În solicitarea către Judecătorie, ALDE Sibiu a arătat că "blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizaţiei şi campaniei electorale pe judeţul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu".

ALDE SIBIU a motivat în cerere faptul că articolul 30 din Constituţia României garantează dreptul la liberă exprimare, drept susţinut internaţional şi de articolul 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. În cererea de chemare în judecată se precizează şi sentinţa nr 4546 din 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care motivează faptul că reţeaua de socializare Facebook este spaţiu public.

Organizația de partid a solicitat daune morale în valoare de 10 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Tzepel Facebuceanu

Acum 2 ani

No ca v-o facut Sugarberg, trogloditilor.... Sigur s-o inhaitat cu Bill Gates, Ileana Cosanzeana si insusi Windows 98, impotriva domnului delapidator sef si partidului sau, domnul Popescu Tariceanu Microsofteanu Imuniceanu Justiceanu. O mare nedreptate.
Raspunde

Zinco

Acum 2 ani

Macar de le-ar fi sters celor de la ALDE si contul de debitat tampenii pe Facebook.
Raspunde

alde

Acum 2 ani

tocaciu e de tot rasul, nu am crezut ca e cineva mai slab ca trif în politica. HA, ha, ha.
Raspunde

penibil

Acum 2 ani

Cine-s avocatii????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus