Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Sandu Tabirca: Cele trei puncte sunt meritate

După meciul dintre Voința Sibiu și Sportul Studențesc, din etapa a 23-a a Ligii I, câștigat de sibieni cu 1-0, prin golul lui Iulian Popa, directorul tehnic al „alb-verzilor” a spus că presiunea va plana asupra formației sale până la finalul campionatului.

În opinia lui Sandu Tăbîrcă, cele trei puncte câștigate acasă de sibieni sunt pe deplin meritate. „Cred că cele trei puncte sunt meritate. Echipa a fost, astăzi, un pic sub presiune, ca și la fiecare joc. Cred că așa va fi până la finele campionatului. Am câștigat astăzi trei puncte mari contra unei contracandidate. Suntem puțin sado-masochiști, pentru că nu reușim să încheiem jocul pe ocazii clare, dar băieții trebuie felicitați, pentru că dau absolut totul pe teren până la ultima picătură. Ne știm limitele, chiar dacă multă lume ne apostrofează și apar unele mici nemulțumiri. Aceștia suntem noi, mergem până la capăt și avem încredere că ne vom realiza scopul”, a declarat Sandu Tăbîrcă, astăzi, la conferința de presă de după Voința –Sportul.

La Voința nu poți să fii individualist!

Prin execuția sa, Iulian Popa a păstrat cele trei puncte la Sibiu. Despre Popa s-a spus că este, ca valoare, peste restul jucătorilor din curtea Voinței, dar directorul tehnic al echipei, Sandu Tăbîrcă, consideră că dacă exista un astfel de jucător, sibienii nu se aflau în situația în care se află. „Dacă noi aveam un jucător mult peste restul echipei, nu eram în situația în care suntem. Popică este un jucător bun, avem nevoie mai des de asemenea execuții. Aici este o problemă la care lucrăm permanent. Am mai spus-o, numai prin antrenamente, numai prin succese personale poți să crești în valoare ca individ. La noi în echipă nu poți să fii individualist. Sunt probleme pe care fiecare trebuie să le înțeleagă, când acceptă să joace la Voința Sibiu, indiferent dacă este atacant sau nu. Avem jucători de atac cu calitate mai bună, acum în retur, dar la noi atacanții sunt primii fundași și ajung în unele situații în care sunt puțin sufocați, dar aceasta este tactica noastră și cu ea mergem până la capăt”, a mai spus Sandu Tăbîrcă.

Zăgrean n-a vrut să faulteze

Eliminat după o ciocnire cu portarul oaspeților, atacantul Andrei Zăgrean va lipsi Voinței în următorul meci, de vineri, 30 martie, din deplasare, cu Oțelul Galați. „A fost o ciocnire involuntară cu portarul, spun că a fost un pic compensație, la cinci minute de la cartonașuul roșu acordat Sportului. A fost o situație în care el efectiv a urmărit mingea și s-au ciocnit în aer, n-a fost nicidecum intenție de a lovi sau joc periculos. Din contră, jucătorul nostru a ieșit cel mai șifonat din acest atac. Acestea sunt însă situațiile pe care nu dorim să le comentăm, ne bucurăm de cele trei puncte enorm. Felicitări băieților și, repet, va fi o luptă acerbă până în ultimul meci”, a declarat Sandu Tăbîrcă.

Tehnicianul consideră că fiecare meci din cele 11 rămase va fi abordat de Voința Sibiu cu aceeași intensitate și responsabilitate ca și până acum. „Punctele sunt importante, am spus-o, cred că 34-35 de puncte vor fi necesare pentru evitarea retrogradării. Fiecare meci va fi abordat cu maximă intensitate și responsabilitate, iar la sfârșit vom vedea”, a conchis Sandu Tăbîrcă.

După succesul de pe teren propriu cu Sportul Studențesc, Voința urcă pe locul 13, cu 25 de puncte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Eu, sibinul

Acum 12 ani

Am terminat meciul transpirat de parca eu am jucat... sunt un suporter vechi, de pe cand ne bateam cu seso, dar sper sa nu raman cu deziluzii ca dupa FC SIBIU. Apreciez munca de la VOINTA, dar cred ca nu ajunge... HAI VOINTA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus