Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Pensionarii sibieni au sarbatorit Ziua Mondiala a Sanatatii

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, DSP Sibiu în colaborare cu Prefectura Sibiu, Comitetul Consultativ Judeţean de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice şi Societatea Studenţilor în Medicină Hipocrates a organizat vineri, 6 aprilie o manifestare publică.

Evenimentul a cuprins o expoziţie de pictură realizată de pensionari, bazar cu produse decorative de Paşti, determinări ale tensiunii arteriale, greutăţii şi indicelui de masă corporală, glicemiei, colesterolului şi trigliceridelor, principalii beneficiari fiind persoanele de vârsta a treia.

În acest an, Ziua Mondială a Sănătăţii, sărbătorită pe 7 aprilie, are ca temă sănătatea şi îmbătrânirea: „2012 - Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii” şi se desfăşoară sub sloganul: „O stare bună de sănătate adaugă viaţă anilor – vârstnici sănătoşi, activi şi fericiţi!”.

Scopul declarat al manifestării este acela de conştientizare a opiniei publice şi grupurilor ţintă privind problematica îmbătrânirii sănătoase şi dezvoltarea de societăţi care apreciază şi recunosc vârstnicii ca resurse valoroase, susţinând participarea lor deplină în societate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Siegfried H.

Acum 10 ani

La munca, putorilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus