Joi,
08.12.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Medicii sibieni din centrele de permanenta nu si-au mai primit banii din februarie

Cadrele medicale care asigură activitatea în centrele de permanenţă din judeţul Sibiu nu au primit banii pentru gărzile din luna februarie, banii nefiind viraţi în conturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Potrivit coordonatorului Centrului de Permenenţă Cedonia din Sibiu, dr. Rodica Fărcăşan, banii ar fi trebuit să intre în conturile celor care au asigurat permanenţa încă de la sfârşitul lunii martie, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până în prezent.

"Pentru orele prestate în luna februarie trebuia să ne intre banii la sfârşitul lunii martie sau, cel târziu, în 1 aprilie. Suntem deja în data de 18 aprilie şi orele de gardă efectuate în centrele de permanenţă nu au fost plătite nici pentru medici, nici pentru asistente", a declarat dr. Rodica Fărcăşan.

Conform sursei citate, sumele datorate medicilor şi asistentelor variază, în funcţie de munca depusă, astfel că un medic primeşte pentru o oră de gardă 12,8 lei, la care se adaugă 6,4 lei cheltuieli de întreţinere, bani din care se reţin impozitul şi contribuţiile la sistemul de sănătate, în timp ce o asistentă primeşte 8 lei pentru o oră de gardă, iar dările către stat ale acesteia se achită din veniturile medicului.

Banii nu au fost încă viraţi în conturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, astfel că plata nu poate fi efectuată.

"Plata activităţii realizate în lunile februarie şi martie 2012 nu a putut fi efectuată deoarece, până la această dată, sumele necesare nu au fost virate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Plata pentru centrele de permanenţă medicală se va face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, prin transferuri către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate", a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS Sibiu, Lăcrămioara Bogdan.

Potrivit sursei citate, în judeţul Sibiu sunt afectaţi 29 de medici şi 27 de asistente angajate la cabinetele din Sibiu, Sălişte, Agnita şi Avrig

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus