Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Coronavirus, Sibiu: Nu există nici un control al testelor făcute în județ

Coronavirus, Sibiu: Nu există nici un control al testelor făcute în județ

Actualizare

Prefectura Sibiu informează că numărul corect, până duminică, al persoanelor vindecate de Covid-19 este 355, nu 377 așa cum apare în buletinul transmis astăzi. Astfel, conform noii situații, în ultimele 24 de ore au fost externate de la Spitalul Clinic Județean 11 persoane.

În ceea ce privește faptul că din buletinul zilnic au fost eliminate datele privitoare la numărul de teste, purtătorul de cuvânt al prefecturii susține că situația s-a complicat după ce Spitalul Militar și Spitalul de Pediatrie au început să efectueze teste în regim privat. ”Numărul de teste dat până acum în buletinul zilnic era numărul de teste înscris în rețeaua Ministerului Sănătății.  Nu sunt incluse aici testele care se fac în sistem privat, la acelea nu avem cum să le ținem noi evidența.  Acesta e motivul pentru care nu se mai dau testele și numărul de persoane negative”, este explicația primită.

Cu alte cuvinte, la nivel județean nu există un control al numărului de teste realizate, deoarce inclusiv două spitale de stat nu raportează decât o parte din testele efectuate, cele subvenționate din buget. Pe lângă Spitalul Clinic Județean, unde se fac doar teste care se impun a fi realizate, fiind vorba de cazuri în evaluare, Spitalul Militar și Spitalul de Pediatrie fac și teste contra-cost, iar Synevo și Spitalul European Polisano fac teste doar în regim privat. Toate aceste teste nu sunt luate în evidență de nimeni.

Articolul inițial

De sâmbătă până duminică, șapte sibieni apar în statistici ca fiind reinfectați cu SARS Cov-2. Într-o singură zi apar raportate ca fiind vindecate 56 de persoane, în ciuda faptului că media zilnică de externări a fost în această lună de 10,9 cazuri. Cu tot cu acest număr de 56. De la o zi la alta, numărul de teste efectuate sar de la peste 100, la 13. În tot acest timp, singurul răspuns al autorităților a fost de a cenzura datele prezentate.

Începând din week-end, Prefectura Sibiu a luat decizia de a cenzura din comunicatele de presă datele legate de testele pentru noul coronavirus. Decizia nu a fost explicată până la redactarea acestui articol, însă Turnul Sfatului a scris încă de vineri că numerele trecute în comunicatele zilnice sunt cel puțin ciudate. S-a dat atunci exemplul raportării persoanelor vindecate. Într-o singură zi au fost raportate ca fiind vindecate și externate 56 persoane. Asta, în condițiile în care media zilnică a fost de 10,9 cazuri vindecate. Prefectura a dat vina în această situație pe Direcția de Sănătate Publică.

Totodată, și numărul testelor a variat de la o zi la alta, de la 13, la peste 100, în condițiile în care funcționau în județ mai multe linii de testare. Consiliul Județean a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute creșterea capacității de testare în județul Sibiu de până la 400 de teste pe zi. În ciuda declarațiilor, numărul maxim de teste raportat într-o singură zi, în județ a fost de 184, record raportat în 24 aprilie.

În ultimele trei zile au venit și alte raportări cel puțin ciudate ale Prefecturii Sibiu. În 23 mai erau raportate în buletinul oficial de presă, remis de Prefectura Sibiu, 342 de persoane vindecate și externate. În 24, numărul a crescut la 344, însă în 25 mai numărul a scăzut la 337. Conform acestor date, în ultima zi, șapte persoane s-au reinfectat cu SARS CoV-2. Prefectul de Sibiu, Mircea Crețu nu a răspuns la telefon pentru a găsi posibile explicații pentru aceste erori.

23 mai

24 mai 25 mai

Graficele realizate de Turnul Sfatului s-au oprit la datele primite până vineri. Acestea nu mai pot fi realizate, datele fiind cenzurate

Conform ultimului raport, în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 485 de persoane (dintre care 455 adulți și 30 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 337 de persoane, iar 39 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Ieri se aflau în izolare 1.561 persoane, iar alte 61 de persoane se aflau în carantină.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Sibian SB

Acum 1 an

Circul trucajelor...
Raspunde

bugetari de catifea

Acum 1 an

n-ai ce sa le ceri...atata pot! Bugetari care nu sunt in stare sa puna 1 langa 1, sa traga linie si sa adune. uite de aia ajung sa cenzureze date...ca nu-s in stare sa le puna cal la cap, nu sunt in stare sa se organizeze. Dar ia sa le spunem ca taiem 25% din salar...sa vezi cum stiu cum se socoteste:))). Dar toti blameaza multinationalele...pai sa te prinda acolo sefu ca o dai atata de gard..
Raspunde

Un oarecare

Acum 1 an

Asa cum orașul are rampă pentru deșeuri tot asa e loc si pentru rebuturile multinaționalelor Aici...
Raspunde

Maxman

Acum 1 an

Nici ei nu mai stiu ce au in straita, o sa le ia ceva pana sa-si dea seama cum si-au furat singuri caciula cu rapoartele astea SF.
Raspunde

veturia

Acum 1 an

Asadar,pana astazi cate teste s-au facut.Pana ieri erau 4050.Nici nr.testelor facute in spital nu se stie?
Raspunde

teddy

Acum 1 an

...totul este o comedie rau regizata !! vrem alti regizori !!!
Raspunde

dancp2

Acum 1 an

niste habarnisti,bugetari cu fundul lipt de scaunul de acasa si cu prime pe linga salarul100%
Raspunde

Mister

Acum 1 an

:) Oras de oras, Avem prea multe laboratoere suntem prea buni, nu putem sti cati bolnavi avem:)))
Raspunde

veturia

Acum 1 an

Vraiste totala!.In plus,toti acesti mai mari conducatori care au dispus inchiderea acestui spital mare de urgenta si sa-l transforme in spital Covid 19 incaseaza toate beneficiile de pe urma bolnavilor disperati care de doua luni de zile spera intr-o minune.Ei isi incaseaza aceste "premii" de 500 de Euro facand 13 teste pe zi si tratand in spital pana la 100 de bolnavi.restul cu mila lui Dumnezeu
Raspunde

BBB

Acum 1 an

De ceva timp citesc stirile locale si nu am gasit niciunde un reportaj despre focarul de infectie care este in localitatea Poiana Sibiului. In prezent sunt apoximativ 15 persoane confirmate, multi localnici se simt rau dar refuza transportul la spital. Primaria, politia, medicul de familie nu i-au nici o masura. Oare ce o sa se intample?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus