Marţi,
14.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Coronavirus, Sibiu. Cifre ciudate transmise de DSP

Coronavirus, Sibiu. Cifre ciudate transmise de DSP

56 persoane au fost declarate ca fiind vindecate într-o singură zi, iar testele variază de la o zi la alta, de la13, la peste 100. Datele transmise de Prefectura Sibiu arată zilnic o evoluție extrem de ciudată a pandemiei la nivel local.

De exemplu, conform informărilor zilnice, în ultimele șapte zile s-au anunțat 86 de cazuri vindecate, însă dintre acestea, 56 au fost anunțate într-o singură zi. Raportările legate de teste sunt și ele stranii, numerele urcând și scăzând spectaculos. În 20 mai erau raportate ca efectuate 105 teste, iar a doua zi, în 22 mai, numărul a scăzut la 13. Pentru ziua de ieri au fost raportate ca fiind efectuate 56 de teste. Vocea unică în această situație, Prefectura Sibiu, nu a putut da detalii legate de schimbarea drastică a cifrelor de la o zi la alta, explicând că așa au venit raportările de la Direcția de Sănătate Publică.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 4027 de teste. În total, au fost raportate 479 de persoane confirmate pozitiv, dintre care 449 adulți și 30 copii. 2093 de persoane au fost confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 342 de persoane, iar 39 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Schimbarea legislației privind eliminarea perioadei de carantină a persoanelor care vin din alte state se poate vedea și în statistici. De la peste 300 de persoane aflate în carantină în 14 mai, s-a ajuns ca ieri numărul să ajungă la 105. În Izolare se află 1195 de persoane, numărul urcând de la 357 în 15 mai.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

oigo

Acum 3 ani

Ce e ciudat? Te faci bine cu programare? La nivel national de ieri, pe azi au fost peste 400 de externati, s-o fi intamplat ca 12% sa fie din Sibiu. Nu e stiinta exacta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus