Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

”Privim cu admirație și un dram de invidie constructivă la Sibiu”. Autorul proiectului Banat, Regiune Gastronomică Europeană

”Privim cu admirație și un dram de invidie constructivă la Sibiu”. Autorul proiectului Banat, Regiune Gastronomică Europeană

Antropologul culinar Caius Ovidiu Merșa este autorul bidbook-ul proiectului prin care Banatul vrea să fevină Regiune Gastronomică European în 2028 și susține într-un interviu acorddat G4Food că privește cu admirație experiența Sibiului în acest domeniu.

”Privim cu admirație și un dram de invidie constructivă la Sibiu. Cred că avem de învățat multe ca experiențe apropiate. Nu cred că au făcut ceva rău. Cred că noi avem o oportunitate extraordinară să facem acest lucru la un timp mai scurt decât ei după ECC (European Culture Capital – n.e.) din 2023.

Acest titlu nu doar că îmbogățește profilul regional, dar deschide ușile pentru o renaștere a tradițiilor culinare, atrăgând gurmanzi și curioși de pretutindeni. Dosarul de candidatură va oferi o perspectivă amplă asupra beneficiilor concrete – un fel de rețetar al succesului pe termen lung”, a spus Caius Ovidiu Merșa.

Consiliul Județean Timiș a anunțat că depune dosarul de candidatură pentru ca Banatul să devină regiune gastronomică europeană în 2028. Bidbook-ul proiectului este realizat de Caius Ovidiu Merșa, un antropolog culinar, cu care G4Food a discutat.

Sursa foto: G4Food

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Radu

Acum 5 zile

Produse certificate şi recunoscute la nivelul UE: Italia - 177; Franţa - 163; Spania - 123; Portugalia - 114; Grecia - 86; Romania - 13 Cam greu sa faci concurenta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus