Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Fabrica Vicla Parquet din Agnita, preluată de un grup de investitori din România: ”Vrem să ne extindem pe piețe din Dubai și Qatar”

Fabrica Vicla Parquet din Agnita, preluată de un grup de investitori din România: ”Vrem să ne extindem pe piețe din Dubai și Qatar”

Un grup de investitori din România a preluat recent pachetul majoritar de 75% din părțile sociale ale firmei Vicla Impex SRL, societatea care administrează cunoscută fabrică de parchet din Agnita. Noul acționariat își dorește ca, după restructurare și o infuzie de capital semnificativă, produsele Vicla Parquet să ajungă pe noi piețe internaționale, inclusiv Orientul Mijlociu, Dubai și Qatar.

Tranzacția a fost realizată prin intermediul firmei Bioenergy Roest SRL, deținută de Aron Nuți și Andrei Bîrsan, printre alții. Un procent de 25 la sută a fost păstrat de omul de afaceri italian Gaspare Caligiuri, el și  familia lui fiind cei care au pus bazele și au adus know-how-ul producerii de parchet premium în județul Sibiu. De acum înainte conducerea operativă a Vicla Parquet va fi asigurată de Aron Nuți, cunoscut în mediul de afaceri din România pentru munca lui ca CEO la Brandl Group.

”Pe termen scurt prioritatea noastră o reprezintă menținerea actualilor clienți. Nu este niciun secret că în ultimii ani zona rezidențială din România, dar și din Austria sau Germania, a fost afectată. Semne sunt de revenire. Pe termen lung ne propunem să intrăm pe noi piețe de lux, cum sunt cele din Orientul Mijlociu unde țintim piața rezidențială din Dubai și Qatar.

Pentru a ne atinge scopul este nevoie de o eficientizare a producției. În ultimii 5 ani în fabrică s-au realizat investiții de ordinul milioanelor de euro. Iar în timp, vom face noi investiții, există planuri de dezvoltare și extindere a producției. Când vorbim despre produse high-quality este evident că este nevoie de o atenție sporită, de oameni bine pregătiți, specialiști cu atenție la detalii, orientați către calitate, așadar nu vor fi oameni dați afară”, a declarat Aron Nuți, asociat și CEO.

Un nou început

Principalele produse Vicla Parquet au la bază parchetul stratificat și parchetul din lemn masiv de până la 14 milimetri grosime, complet ecologic, realizat în nuanțe variate și esențe diferite. În acest moment la fabrica din Agnita lucrează peste 80 de oameni, locurile lor de muncă nefiind puse în pericol. Noii acționarii spun că au în plan investiții în tehnologizarea și modernizarea liniei de producție, implementarea unui sistem de tip SAP și integrarea unor produse noi pentru eficientizarea totală a materiei prime, precum peleți și brichete.

Investiții importante se vor îndrepta și către întreaga rețea de distribuție națională, ținta fiind îndrumarea consumatorului către ”un produs din lemn natural 100%, produs in România și de o calitate superioară recunoscută și la nivel internațional”.

Scopul este menținerea calității care definește produsele Vicla și atragerea de noi colaboratori naționali și internaționali, astfel încât produsele comercializate să fie cat mai aproape de consumatorul final și să beneficieze de suport tehnic de către profesioniști ai industriei, să ofere o experiență unicat pentru alegerea unei pardoseli “custom made” (la comandă).

De asemenea se vor organiza vizite în fabrică pentru arhitecți și designeri, seminare pentru profesioniști și se vor crea sinergii cu facultățile de arhitectură și asociațiile de design interior din toată țara pentru a promova produsele autohtone de calitate.

Un alt punct sensibil pentru companie este educarea consumatorului, lemnul fiind o resursă ecologică sustenabila și durabilă în timp, are o capacitate de a satisface exigențele prezentului fără a compromite generațiile viitoare. Cu un consum responsabil beneficiile pot fi multiple. Crezând cu tărie că aducând plus valoare maximă acestei resurse, fabricând produse finite și nu doar a fi o pepinieră pentru agenți economici din alte țări, se pot obține beneficii uriașe pentru toată economia țării, adoptând filosofia unui produs de calitate ”FABRICAT IN ROMANIA”. Astfel se pot obține rezultate satisfăcătoare și onorabile, eliminându-se nevoia de a importa materiale asemănătoare care de multe ori sunt de o calitate inferioară.

”În ultimii ani fabrica din Agnita, în contextul Covid-ului, crizei internaționale și războiului din Ucraina, a intrat într-un impas economic, traversând o perioadă dificilă din acest punct de vedere. Noi am văzut în ea nu doar dificultăți financiare, ci mai ales potențialul și istoria de zeci de ani a fabricii de parchet premium, tâmplărie și amenajări interioare. Credem cu tărie că o administrare mai corectă, sprijinită de o piață în revenire, fabrica Vicla Parquet din Agnita va redeveni atât o societate profitabilă cât și un etalon al calității în domeniu”, a declarat Andrei Bîrsan, asociat.

Un alt exemplu al stabilizării economice la Vicla Parquet este acela că în ultimele două luni s-au realizat investiții în achiziția de materie primă cât în tot anul 2023 (ca volum de lemn) și s-au început demersurile pentru noul parc fotovoltaic, de 1 MW/h, ce se preconizează a fi pornit în anul 2025.

O caracteristică importantă a fabricii din Agnita este specificul local. ”Ne dorim să menținem acest spirit local, Vicla Parquet este un brand internațional, dar oamenii sunt de-ai locului, lemnul este din zonă, numai calitatea și designul, adică acest întreg know-how este italian”, mai spun noii investitorii.

În acest moment fabrica are o capacitate de producție de 500.000 de metri pătrați pe an, în viitor existând premisele dublării ei. ”Încercăm să dezvoltăm și partea de montaj pe viitor, ne dorim să aducem clienților noștri servicii complete”, mai precizează noii reprezentanți ai Vicla Parquet.

În prezent produsele Vicla Parquet ajung în showroomurile din toată țara, în orașe precum Sibiu, București, Arad, Cluj-Napoca sau Brașov. De asemenea, parchetul Vicla este comercializat în Statele Unite ale Americii, în Italia, Germania, Austria și alte țări din Europa de Vest.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Sparrow

Acum 1 săptămână

Produse bune la Vicla, bune - bune! Pentru bugete bune. Dacā nu cumpārā " vestul" aici in România piata e foarte limitatā ( pentru sustinerea unei productii de nivelul āsta). Success !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus