Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Știrile weekend-ului la Sibiu

Știrile weekend-ului la Sibiu

Bineînțeles că cea mai importantă știre a finalului de săptămână o reprezintă aurora boreală și fotografiile deosebite realizate în Sibiu, acesta fiind un fenomen extrem de rar prin țara noastră. Însă în Turnul Sfatului mai găsiți un videoclip realizat împreună cu Poliția Rutieră despre cum să circuli corect în sensurile giratorii din oraș, care este cea mai mare pensie din județ și la ce instituție din Sibiu încă se mai cere, dintr-o eroare – spun șefii, dosarul cu șină.

Redăm mai jos câteva dintre cele mai importante știri ale weekend-ului în Sibiu:

Aurora boreală a fost vizibilă din România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o intensitate care nu a mai fost documentată de sute de ani. În urma unui furtuni solare foarte puternice - unii specialiști spun că a atins gradul maxim – aurora boreală a fost vizibilă noaptea trecută din cea mai mare parte a României, inclusiv din Sibiu. Cu ochiul liber cerul a căpătat o nuanță roșiatică, pentru a capta jocul luminii fiind nevoie de un aparat foto sau un smartphone setat să declanșeze după o perioadă de timp. Fotografii frumoase găsiți aici.

Turnul Sfatului a mers alături de subcomisarul de Poliție, Ciprian Sava, ofițer în cadrul Biroului Rutier Sibiu, în principalele sensuri giratorii din municipiul Sibiu pentru a vedea care sunt acțiunile de bază pe care trebuie să le execute un șofer atunci când trebuie să traverseze o astfel de intersecție.

În vreme ce pensia medie în județul Sibiu a ajuns la suma de aproape 2.300 de lei, cea mai mare pensie pe care o încasează un sibian se apropie de 43.000 de lei pe lună. La nivelul lunii aprilie, în județul Sibiu existau 99.462 de pensionari, dintre care 17.082 sunt beneficiari ai pensiei minime garantată de stat. Topul complet aici.

Un cititor al ziarului Turnul Sfatului ne-a semnalat faptul că la Casa Județeană de Pensii Sibiu încă se solicită cetățenilor, printre actele necesare, aducerea unui dosar cu șină. Dosarul cu șină a fost eliminat din administrația publică încă de anul trecut prin lege. Ce spun reprezentanții instituției vedeți aici.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se ocupă polițiștii sibieni care au atribuții în domeniul protecției mediului și combaterea braconajului este chiar legislația ambiguă sau lacunară, care face uneori inutilă munca oamenilor legii și dă posibilitatea celor vinovați să scape.

elicopter politia romana

Un elicopter al MAI a monitorizat traficul pe DN 1 și DN 7 în județul Sibiu, sâmbătă după-masă. Situația nu reprezintă o premieră sau o noutate, chiar zilele mai mulți șoferi fiind amendați după ce au fost filmați din elicopter pe Valea Oltului. Traseul elicopterului îl puteți vedea aici.

După aproape un an de la prezentarea sa, proiectul de realizare a pistei de biciclete între Săliște și Crinț s-a întors la Agenția de Mediu din cauza unor erori în memoriul de prezentare. Firma care a scris documentul, care în mare parte reprezintă un șablon folosit în cazul mai multor proiecte asemănătoare, a uitat să schimbe denumirea localității.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus