Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Video explicativ – Cum circulăm corect în sensurile giratorii din Sibiu. Tutorial realizat împreună cu Poliția Rutieră

Video explicativ – Cum circulăm corect în sensurile giratorii din Sibiu. Tutorial realizat împreună cu Poliția Rutieră

Turnul Sfatului a mers alături de subcomisarul de Poliție, Ciprian Sava, ofițer în cadrul Biroului Rutier Sibiu, în principalele sensuri giratorii din municipiul Sibiu pentru a vedea care sunt acțiunile de bază pe care trebuie să le execute un șofer atunci când trebuie să traverseze o astfel de intersecție.

Explicațiile de bază pentru circulația corectă într-un giratoriu în Sibiu le-am realizat la intersecția Bulevardului Corneliu Coposu cu strada Constituției. Pe urmă am mers în câteva sensuri puțin mai deosebite, precum cel de la intersecția Căii Dumbrăvii cu Vasile Milea sau străzii Rahovei cu Bulevardul Mihai Viteazu.

Totul a pornit după ce realitatea din oraș ne-a demonstrat, inclusiv cu imagini video, că mulți șoferi nu cunosc regulile generale atunci când circulă în sensul giratoriu, iar în cazul apariției unui eveniment neplăcut apar certuri, nervi și vorbe grele aruncate altor participanți la trafic.

De asemenea, în urmă cu aproape doi ani s-a schimbat legislația în domeniu și există noi reguli pentru circulația în sensul giratoriu, detalii necunoscute de toți șoferii.

”Ultimele modificări legislative privitoare la circulația în sensul giratoriu stipulează faptul că și în aceste intersecții avem obligația de a respecta regula circulației pe benzi. Iar atunci când intenționăm să părăsim sensul giratoriu trebuie să semnalizăm și să ne asigurăm că o putem face fără a pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic”, precizează subcomisar de Poliție, ofițer în cadrul Biroului Rutier Sibiu, Ciprian Sava.

”Deși legiuitorul a instituit obligația conducătorilor de vehicule de a semnaliza doar părăsirea sensului giratoriu, apreciem că și folosirea semnalizării stânga atunci când circulăm în sens contribuie atât la fluidizarea traficului, cât și la prevenirea apariției unor evenimente rutiere.

În cazul în care circulăm cu o bicicletă, avem aceleași obligații ca cele menționate anterior, cu mențiunea că atunci când folosim banda întâi de circulație și intenționăm să părăsim sensul giratoriu la a treia sau a patra ieșire semnalizarea prin ridicarea brațului stâng ar ajuta pe ceilalți participanți la trafic să înțeleagă intenția noastră și să ne permită trecerea în condiții de siguranță”, a mai explicat subcomisarul Ciprian Sava.

În clipul video de mai jos puteți vedea atât cum trebuie să vă încadrați corect într-un sens giratoriu și să semnalizați, în funcție de fiecare ieșire planificată, dar și cum este corect să circulăm în câteva dintre giratoriile cele mai aglomerate din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

28 comentarii

Pop

Acum 1 săptămână

In primul rand construiti corect sensurile giratorii ! Mutati trecerile de pietoni de langa iesirile din sensurile giratorii !
Raspunde

Eu

Acum 1 săptămână

....și trasați pistele de biciclete în giratorii!
Raspunde

Alexandru

Acum 1 săptămână

Fain frumos - conduce un polițist în a doua zi de Paști în niște sensuri giratorii goale, fără trafic, și vorbește teorie din mașină.. Cei care conduc haotic nu ascultă așa ceva - au 20 secunde durată maximă de concentrare. Apoi, pe noi practica ne omoară cu zile - ar trebui să stea echipaje de poliție în sensurile astea la ore aglomerate ca să atenționeze, nu zic să amendeze, șoferii care circulă neregulamentar. Ar fi de-ajuns o săptămână, câte două echipaje în fiecare sens, cu un polițist la ieșiri, între banda unu și doi - să de avertismente, să oblige la continuarea deplasării pe direcția la care obligă banda, ba chiar să amendeze din săptămâna a doua! Dar nu, mai bine stau în mașină la căldurică, cu ochii pe radar. E și aia util, dar mai sunt și altele care trebuie verificate. Ce să mai zicem de răspunsul la petiții.. Acum au mai bifat o acțiune de informare publică, dar doar ofițerul de PR beneficiază, că șoferii tot aiurea conduc, fără implicarea efectivă a polițiștilor!!!
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 1 săptămână

Sensurile giratorii au fost (re)configurate in urma "consultarii" militiei, dar au contat consultarile cu firma din tarile de jos care a "reconfigurat" traficul... Cred ca a fost o firma de inchiriat biciclete...
Raspunde

H

Acum 1 săptămână

E de noaptea minții sa ai trei benzi în giratoriu si sa ieși pe două, vor fi tot timpul conflicte. TOATE sensurile giratorii din Sibiu parcă ar fi proiectate de Dorel. Băi, dacă nu va pricepeți (și nu va pricepeți, sunteți niște țărani care n-au ieșit din urbea lor) aduceți naibii un specialist din Germania și dati-i 10000 de euro, sa deseneze el giratorii. Doar asa se rezolva. Poate citește cineva din primărie
Raspunde

Petrica

Acum 1 săptămână

Si mai de noaptea mintii e sa ai 3 benzi pe drum si sa intri intr-un giratoriu de 2, de exemplu giratoriul de la Ramada cum vii dinspre Dumbrava. Poate ne explica domnul politist cum se circula corect acolo.
Raspunde

Sdfsd

Acum 1 săptămână

acolo este foarte simplu itrucat banda din dreapta merge spre bulevardul spitalelor obligatoriu deci tot de pe 2 intri in giratoriu care are 2 benzi... dar trebuie sa te uiti si la linile de pe asfalt nu doar sa fi cu mintea plecata
Raspunde

Alex

Acum 1 săptămână

Foarte util materialul în condiții de trafic lejer. Așteptăm cu mare interes un material similar în condiții de trafic intens.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gheorghe Ion

Acum 1 săptămână

M-as invarti o data incontinuu, in giratoriul din ciresica, doar pe banda 1, sa blochez LEGAL tot traficul doar asa, pentru a demonstra cat de proasta e noua "lege" a circulatiei in giratoriu. Si cine vrea sa iasa din giratoriu, ma loveste si pica vinovat, ca deh, schimba banda :)))
Raspunde

And

Acum 1 săptămână

În orice țară întreagă la cap se circula în giratorii cu doua benzi asa: banda din stânga pentru înainte și stânga; banda din dreapta pentru înainte și dreapta. Totul presemnalizat cu săgeți. Asa nu exista nici un conflict de trafic în giratoriu, nici nu trebuie sa dai prioritate în giratoriu, ceea ce e o aberație. Firatoriile tocmai de aia au fost gandite, sa dai prioritate înainte de a intra și apoi sa mergi pe prioritate. Dar la noi le gândesc milițieni cu doi neuroni, care complica totul și după se miră că nu funcționează
Raspunde

:))

Acum 1 săptămână

Te poți învârti, dacă ai viteza legala nu blochezi nimic, doar timpul tău...
Raspunde

Bathory

Acum 1 săptămână

Go for it, cine te opreste?
Raspunde

Seba

Acum 1 săptămână

Vrem o tara ca afara, dar nu facem regulie de circulatie ca afara. Sunt atatea exemple bune afara, de cum se face un sens giratoriu cu cap. Sensurile sunt facute sa NU OPRESTI in ele pentru a da prioritate, din acest motiv exemplul de la calea dumbravii spre politie, cu a 3-a banda pentru a iesi tot pe calea dumbravii este total cretin si va creea si mai multe neplaceri. Ignoram toal marcajul de pe jos pe acea banda :)) Cautati turbo roundabout, cum se face un sens adevarat, cum se trateaza probelma cu cap, a mai multor benzi in sens fata de intrari/iesiri.
Raspunde

Cornel

Acum 1 săptămână

Pe banda 1 mereu conflict cu bicicletele și trotinete la care trebuie să te asiguri in sens.
Raspunde

Andrei

Acum 1 săptămână

Aia cu semnalizare stânga e maxima:)) cică "apreciem că și folosirea semnalizării stânga atunci când circulăm în sens contribuie... " pai și când vreau sa schimb banda, cum dracu fac dacă deja am pusa semnalizarea stanga, scot și capul pe geam? Nu ar fi ideal sa incepeti sa "instruiți" instructorii auto că-s praf? Sunt "n" care habar n-au de reguli și-i învață pe alții... Niște milițieni fără cap, la fel cum sunt și majoritatea sensurilor făcute fără cap, pentru vremuri de mult apuse în care în oraș erau puține mașini.
Raspunde

Garcea

Acum 1 săptămână

Poate îmi spune și mie cineva de la Poliția Rutieră și de la școlile de șoferi cine a fost idiotul care a avut ideea să-i învețe pe șoferi să semnalizeze stânga atunci când merg înainte.
Raspunde

Sdfsd

Acum 1 săptămână

exact asta ma intreb si eu pentru ca in lege nu apare nicaieri asa ceva si culmea "militianul" spune de semnalizat stanga la intrarea in sens cand asta nu este nicaieri in lume...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

D.m.

Acum 1 săptămână

ha ha ha. Daca esti pe bicicleta si circuli in giratoriu pe banda 1, si vrei sa-l parasesti la iesirea 3 sau 4, au sanse 50/50 sa nu ajungi la iesirea nr. 4, fiindca o sa fi maturat de un sofer care NU vede biciclistul, sau asteapta ca biciclistul sa se fereasca de el chiar daca biciclistul are prioritate. Asadar, pe bicicleta e mai sigur sa iei interiorul daca vrei sa iesi pe a 3-a sau pe a 4-a. Dar ca sa faci asta trebuie sa parasesti din timp "pista" de biciclete ce mereu fac doar dreapta in giratorii. Iar cand parasesti pista iti iei claxoane si injuraturi de la primatele ce nu inteleg si nu vor sa fie incurcati de un presupus amarat ce nu-si permite o masina.
Raspunde

Jan Sibian

Acum 2 zile

Ar trebui interzisa circulatia pe drumurile publice pentru biciclisti si trotinetisti daca nu au absolvit un curs de legislatie rutiera care sa cuprinda si un capitol de preventie, si nu poarta vesta de culoare galben fosforescent/ reflectorizanta si casca. Cum ne putem astepta ca un copil de 14 ani calare pe bicicleta sau trotineta sa circule corect ? Sigur ati remarcat multimea de sinucigasi pe doua roti care "circula" pe strazile din oras !
Raspunde

Info pentru politisti

Acum 1 săptămână

conf. cod rutier se semnalizeaza doar la schimbarea directiei de mers. In giratoriu cata vreme iti pastrezi banda , se presupune ca circuli pe ea inainte si nu schimbi directia. Asadar, semnalizezi doar la IESIRE, nu ca cei ce-au facut scoala la Pitesti ce semnalizaza stanga , ca ei intra in giratoriu si nu fac dreapta ... E clar ca nu fac dreapta , cata vreme nu semnalizeaza dreapta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Radu Popa

Acum 1 săptămână

Foarte frumos și educativ, apreciez efortul și susțin astfel de materiale în continuare. Felicitări!

Raspunde

Felceru

Acum 1 săptămână

Până și în zilele de Sfintele Paști la ieșirea din giratoriul de la Milea magazinul Dumbrava înspre Calea Dumbrăvii banda întâi este blocată de câte trei patru mașini ce opresc pe interzis zi și noapte ca să cumpere de mâncare de la shaormerii sau ce ciorbe vând pe acolo. Poliția ar trebui zilnic să ajute creșterea bugetului amendând mașinile ce blochează intrarea pe banda întâi în Calea Dumbrăvii la ieșirea din sensul giratoriu.
Raspunde

Sofer din 1998

Acum 1 săptămână

min. 1:54 : - scenariul 7: intrare pe banda 2, sprea a 4-a iesire. Soferul semnalizeaza GRESIT STANGA IN GIRATORIU - FIIND PE BANDA 2. Fiind pe banda 2, ar trebui sa semnalizeze stanga DOAR daca schimba banda sa intre pe banda 3, cea interioara! El semnalizeaza stanga dar merge inainte pe banda 2. NU se mai intelege nimic.
Raspunde

Radu

Acum 1 săptămână

Cand astepti sa intri intr-un sens giratoriu e absurd sa semnalizezi stanga, pt ca nu ai voie decat dreapta. Iar odata intrat in giratoriu, nu are nicio logica sa semnalizezi stanga. Pt ce sa semnalizezi stanga? Ca vrei sa te invarti in cerc?
Raspunde

Eu....

Acum 1 săptămână

tot legat de circulatie , am si eu o nedumerire: politia locala are drept de a folosi girofarul albastru si de a dirija circulatia - a opri masini - in intersectii fara a fi insotiti de un agent de la Rutiera? multumesc!
Raspunde

Claudiu

Acum 1 săptămână

Primul comentariu a inclus în mod clar esența. Și reprezintă la modul absolut ceea ce trebuie făcut în primul rând. Un video-ul de prezentare nu s-a alea giratoriul de la Ramada doar pentru că se putea filma de sus ci și pentru că nu (prea) are treceri la ieșiri. Dacă exercițiul demonstrativ se făcea în giratoriul de la spital, chiar și într-o zi cu trafic redus, totul devenea clar. In indiferent de direcție te-ai deplasa, ai trecere de pietoni pe ieșirile din giratoriu. Ba mai ai și statie de autobuz în direcția podului gării; in alveola încap 2 autobuze lungi, al treilea daca sosește simultan rămâne cu spatele direct in giratoriu și blochează banda spre Constituției. Ori de câte ori un pieton (sau mai multi) aleg sa traverseze și mașinile se opresc pentru a acorda fireasca prioritate, tot giratoriul se blochează pe direcția respectivă. Trecerile nefiind semaforizate, mașinile sunt obligate să oprească până în mijlocul sensului atunci când e trafic intens. Mai adăugați și o ambulanță și haosul devine perfect. Oricât de corect ai alege sa circuli, trecerile de pietoni amplasate "istoric" greșit, gândite după valorile de trafic din 1980 ,te vor împiedica să faci manevrele necesare sau să te deplasezi cursiv. In acest gen de giratorii, dacă nu se pot face modificări, cel puțin prezența celor de la rutieră pentru a dirija traficul ar fi absolut necesară. Și nu doar "la orele de vârf" câtă vreme traficul are nivel ridicat întreaga zi.
Raspunde

Radu

Acum 1 săptămână

Nu e de mirare ca pe YT au interzis comentariile. Si-au incasast-o! ))
Raspunde

2cents

Acum 6 zile

Pentru intersectiile cu trafic intens doar semaforizarea (facuta calumea) poate ajuta. Giratoriul (chiar si cel construit corect) nu e pentru trafic intens. Si da, sunt de acord cu cei de mai sus care constata deficientele de proiectare ale majoritatii giratoriilor din Sibiu.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus