Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Bitum furat cu roaba de pe autostrada Sibiu – Pitești. Italienii de la We Build nu comentează subiectul

Bitum furat cu roaba de pe autostrada Sibiu – Pitești. Italienii de la We Build nu comentează subiectul

Presa locală din Argeș arăta în urmă cu aproape o lună cum mai mulți cetățeni adunau bitum proaspăt cu lopata și îl transportau cu roaba.

Filmarea s-a spus atunci că a fost făcută pe autostrada Sibiu – Pitești, pe tronsonul 5, Curtea de Argeș – Pitești.

”Potrivit surselor noastre, filmarea a fost realizată în zona Merișani, la sensul giratoriu. Nu avem informații despre data efectuării filmării. Pare să fi fost făcută ieri. Cel puțin atunci a fost postată filmarea pe Facebook”, preciza ziarul Argeșul în 18 aprilie.

Turnul Sfatului a trimis atunci o solicitare de informații constructorului italian We Build și a încercat și să ia legătura cu Adrian Bodoc, project manager în cadrul cadrul companiei italiene, chiar dacă el are în subordine secțiunea 3 a autostrăzii.

Bodoc a respins de atunciu apelurile noastre, iar compania nu a răspuns la niciunul din mailurile transmise de noi.

De la sfârșitul lunii martie, pe acest tronson e pusă în funcțiune o stație de asfalt, iar potrivit oficialilor Ministerului Transporturilor, lotul de 30,35 kilometri ar putea fi gata chiar din 2024, înainte de termenul contractual din 2025.

„Această stație de asfalt produce 340 tone/asfalt pe ora pentru șantierul acestei autostrăzi, care are o lungime de 30,35 km”, a explicat secretarul de stat Ionel Scrioșteanu pe pagina proprie de Facebook, în 30 martie.

Într-un răspuns la un comentariu, secretarul de stat a menținut atunci estimarea că secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești va fi gata chiar din 2024: „așa estimează constructorul, dar depinde și de cum va fi vremea până atunci, oricum cel târziu în luna martie anul viitor va fi gata cu siguranță”.

Anterior, într-o altă vizită pe acest șantier, oficialul de la Transporturi a anunțat că la sfârșitul anului ar putea fi terminate lucrările pe acest tronson al A1, în avans față de termenul contractual din 2025.

Totodată, recent, directorul CNAIR, Cristian Pistol, a spus la rândul său că se așteaptă ca acest tronson să fie finalizat până la finalul acestui an.

Autostrada Sibiu – Pitești A1 va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1, Sibiu – Boița (13,17 km), a fost dată în trafic în decembrie 2022. Autostrada Sibiu – Pitești va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

Sursa foto: Captură video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Elena

Acum 1 săptămână

Ce mare descoperire, o bătrână ia o roaba cu bitum sa si pună in fața cotețului de găini.
Raspunde

Radu

Acum 1 săptămână

De data asta, nu fura aia cu roaba si lopata, fura muncitorii prezenti acolo si care, probabil, au primit cativa lei si cateva beri la pet, ca sa inchida ochii. Altfel cine se duce sa fure asfalt, cu roaba, ziua in amiaza mare in timp ce santierul e in plina activitate.
Raspunde

NON

Acum 1 săptămână

Videoclipul este din sectiunea ''5'' nu ''3''. Dar imi place cum nici unu dintre cei care au scris articolul nu au verificat locatia. ''Zona Merisani'' Tot tronsonul este publicat online la CNAIR. Iar furtul de bitum? Bitumul este component al asfaltului.
Raspunde

Iamădemâner

Acum 1 săptămână

Filmarea asta e veche de 10 ani, vă apune era poveștilor inventate băi jurnaliștilor, o sa ajungeti să dați voi la lopată.

Raspunde

Dan

Acum 1 săptămână

Filmare de proasta calitate, ***

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului care incită la ură)

Raspunde

România

Acum 5 zile

Ăștia nu sunt cetățeni.
Raspunde

Beg

Acum 5 zile

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus