Luni,
21.06.2021
Partial Noros
Acum
16°C

Costume deosebite si surprize muzicale la Parada Baroca din acest weekend

600 de costume de epocă, 12 care alegorice, artificii şi efecte speciale vor marca revenirea simbolică a baronul Brukenthal în Sibiu, în cadrul "Paradei Baroce: Intrarea în oraş a baronului Brukenthal!". Parada Barocă, organizată de Asociaţia Sibiu 1191, cu sprijinul municipalităţii, va fi acompaniată de-a lungul traseului de acordurile Cimpoierilor de Transilvania şi de Fanfara Ghelari.

„Cred mult în aceste spectacole stradale deoarece ele scot toată comunitatea în stradă şi stabilesc legături între diferite clase sociale şi oameni de diferite vârste. Ar trebui ca oamenii să devină mai baroci în această perioadă de intensă manelizare, pe care o traversăm. Omul baroc iubeşte costumele, bunele maniere şi cititul. E o utopie să credem că putem reînvia perioada barocă, dar putem readuce în actualitae câteva elemente specifice, cum sunt manierele, respectul pentru autoritate şi în acelaşi timp respectul autorităţii pentru cetăţean”, a spus regizorul Mihai Constantin Ranin, unul dintre organizatorii evenimentului.

Cei aproximatv 600 de voluntari costumaţi, vor defila duminică, 29 aprilie, pe traseul Bulevardul Victoriei- Bulevardul Nicolae Bălcescu-Piaţa Mare.

„Parada se va desfăşura seara deoarece vor fi artificii, făclii şi efecte pirotehnice, care sunt mai spectaculose nopatea. Sâmbătă vom face şi o repetiţie generală, iar duminăcă o să fim pregătiţi cu un spectacol deosebit”, au mai spus organizatorii. Parada, care va dura aproximativ o oră, va începe la ora 21:00.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Voluntar

Acum 9 ani

Unde au fost costumele deosebite??? Eu nu le-am vazut!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus