Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-1°C

Huet.Urban Goes Baroc - 19-20 mai

 

19-20 mai, Piața Huet. Locul în care întreaga istorie baroc a Sibiului se mută pentru două zile, în punctul de unde Sibiul a luat ființă. Festivalul este organizat de Fundația Transilvană pentru Dezvoltare Integrată, Protecție și Revitalizare a Patrimoniului Cultural „Heritas”. Iar Piața Huet a fost aleasă pentru deosebita atmosferă intimă pe care o degajă. Toate instituțiile ce au sediul în această piață vor fi din nou implicate direct în realizarea acestui festival.  Pentru patrimoniul ei cultural valoros și pentru importanța care o are, piața poartă numele unui vechi comite al Sibiului, politician al secolului XVI, Albert Huet.

După ediția inaugurală, Huet.Urban a îmbrăcat în anul 2012 mantia barocă iar conceptul „Goes Baroc” este ilustrat de de Grand Tour-ul Baroc. Practica de Grand Tour a apărut în secolul al XVI-lea, chiar când barocul începea să își manifeste influența. Orașe istorice precum Veneția, Paris și în special Roma erau destinația de „bon-ton” a aristocrației din acea perioadă. Huet Urban goes Baroc se dorește a fi o călătorie educațională prin istoria barocă a Sibiului.

„Anul trecut ne-am concentrat eforturile pentru a explica și exemplifica patrimoniul arhitectural al Pieței Huet și al zonei înconjurătoare. Pentru această ediție vrem să venim cu informații noi despre modul de exprimare al perioadei baroce în Sibiu. Iar programul pe care l-am gândit pentru această ediție vine perfect în sprijinul informațiilor concrete ce vor fi oferite în cadrul conferințelor, prelegerilor și al expozițiilor din care este compus Huet.Urban”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas.

Principalul punct de atracție al festivalului este Marele Bal Baroc ce va avea loc în data de 19 mai, în prima zi de festival, în Aula Colegiului Național Samuel von Brukenthal. Marele Bal Baroc se desfășoară în cinstea baronului - simbol al orașului Sibiu. Conții și contesele, marchizii și marchizele, baronii și prințesele se vor costuma în hainele de epocă ce au făcut furori în aristocrația barocă europeană, în cinstea Baronului Samuel von Brukenthal. Orchestra Big Band Sibiu a primit importanta sarcină de a trece barocul în update, combinând acordurile baroce cu elemente moderne de muzică electronică. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus